Avdelning:

Färg:

Storlek:

Tillverkare:

Snöskor

Sortera på:

Produkter per sida:

Snöskor

Att vandra i djup snö är en utmaning och behovet av snöskor är påtagligt för de som vistas i alpin-miljö. Det har hänt en hel del i fråga om produktutveckling och dagens snöskor erbjuder åtskilliga fördelar gentemot äldre varianter. Här på Outdoorexperten finner du snöskor från stora varumärken som MSR och TSL.

Snöskor har används sedan historisk tid och används både vid skogsarbete, jakt och som träningsform. I Frankrike är sprint med snöskor en känd gren som engagera stora antal utövare. Trots att snöskor ger en klart långsammare förflyttning än skidor, har man händerna fria. Detta tros vara en av anledningarna till att de används flitigt vid skogsarbete.

Till skillnad från äldre, snörda, modeller har dagens snöskor bindningar som påminner om skidbindningar. Dessa kan enkelt hanteras även med handskar. De nya alternativen fryser inte heller vid låga temperaturer. Med sina dobbar erbjuder dessa snöskor ett bra fäste som underlättar vandring i uppförsbackar och nedförsbackar. Är du på jakt efter snöskor med de senaste finesserna kan du hitta snöskor som absorberar ljud, stötar och som underlättar hällyftningen. Detta sparar musklerna i vaden och gör att du orkar längre.

Populära varumärken

Laddar…