20% på jackor, tröjor & underställ* | Kod: WINTER20
*Gäller ej produkter märkta "Exkluderad vara", Härkila, Mountain Equipment & Norrøna. Dras från rek. pris. Giltig t.o.m. 5/12-2022.

Snöskor

Nyhet
-21%
Nyhet
Nyhet
Nyhet
Nyhet

Snöskor

Att vandra i djup snö är en utmaning och behovet av snöskor är påtagligt för de som vistas i alpin-miljö. Det har hänt en hel del i fråga om produktutveckling och dagens snöskor erbjuder åtskilliga fördelar gentemot äldre varianter. Här på Outdoorexperten finner du snöskor från stora varumärken som MSR och TSL.

Snöskor har används sedan historisk tid och används både vid skogsarbete, jakt och som träningsform. I Frankrike är sprint med snöskor en känd gren som engagera stora antal utövare. Trots att snöskor ger en klart långsammare förflyttning än skidor, har man händerna fria. Detta tros vara en av anledningarna till att de används flitigt vid skogsarbete.

Till skillnad från äldre, snörda, modeller har dagens snöskor bindningar som påminner om skidbindningar. Dessa kan enkelt hanteras även med handskar. De nya alternativen fryser inte heller vid låga temperaturer. Med sina dobbar erbjuder dessa snöskor ett bra fäste som underlättar vandring i uppförsbackar och nedförsbackar. Är du på jakt efter snöskor med de senaste finesserna kan du hitta snöskor som absorberar ljud, stötar och som underlättar hällyftningen. Detta sparar musklerna i vaden och gör att du orkar längre.

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Laddar…
Laddar…