Maxa rabatten!
10% extra rabatt på redan sänkta priser* | Kod: XMAS10
25% rabatt på ordinarie priser* | Kod: XMAS25

Tändare och Värmare

Tändare och värmare

Att göra upp eld är en grundförutsättning för att klara sig i naturen. Detta kan bli en utmaning om man inte har med sig utrustningen som krävs. Få besitter kunskap om hur man gör upp eld i regnväder, och även för den erfarne krävs tid och energi för att se glöden växa. Tändare är ett modernt och enkelt sätt att förvissa sig om att få eld. Dock bör man gardera sig med minst ett par olika tändare, ifall någon skulle försvinna eller sluta att fungera. Det är ofta bra att använda sig av tändare som har torch-funktion. Dessa är mindre känsliga för vind och fukt.

Stormstickor

Stormstickor är ett effektivt alternativ till tändare, och något som ofta finns med som reserv i väskan. Stormstickor är som vanliga tändstickor med den skillnad att de har betydligt större svavelmängd. Dessutom är de mindre fuktkänsliga än vanliga tändstickor. I och med att svavlet brinner starkt, kan de användas även i hård blåst. Eldstål, fnöske och fetved är andra redskap att använda sig av för att göra eld. Eldstål finns i flera olika modeller och fästs enkelt i nyckelkedja eller väska. För de tillfällen då man inte behöver eld utan endast värme, finns bra heatpacks. Dessa avger stark värme under en kortare tid och är perfekta för frusna händer och fötter. Vissa av dessa är engångsprodukter även om flertalet går att använda otaliga gånger.

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Laddar…
Laddar…