20% på jackor, tröjor & underställ* | Kod: WINTER20
*Gäller ej produkter märkta "Exkluderad vara", Härkila, Mountain Equipment & Norrøna. Dras från rek. pris. Giltig t.o.m. 5/12-2022.

Mygg - och insektsskydd

-24%
-38%
-35%
-34%

Myggskydd

Myggskydd är en självklar del av en komplett packning för naturupplevelser. I Svensk natur handlar det i första hand om att undvika obehag och distraktion. Utomlands kan det vara fråga om att minimera risken för allvarligare sjukdomstillstånd. Valet av myggskydd kan anpassas stort efter den typ av aktivitet man skall utföra. Vanligt är att man förser sig med några olika sorters myggskydd för att effektivt hantera de situationer man kan hamna i. Vill man använda myggstift till barn är det viktigt att se vilka som rekommenderas och inte. Några av de myggmedel som förekommer är olämpliga för de små. Dock finns bra skydd för de som är över 3 år.

För att undvika myggbett under vandring eller klättring är traditionella myggstift och mygg-olja bra åtgärder. Vissa av dessa hindrar även fästingbett. Även om produkterna är effektiva kan man aldrig garantera 100 % effekt. Dock kan man tveklöst räkna med betydligt färre mygg och knott! Sortimentet du finner här, erbjuder också produkter som minskar klåda och obehag av bett.

Att välja rätt

För att minska antalet mygg-gäster runt lägerelden eller när man gör kväll finns myggspiraler och andra motsvarigheter. Dessa hindrar mygg på en större yta och gör det trevligare att vistas utomhus även i skymning då mygg ofta kommer. När du vill sova gott är myggolja sällan tillräckligt. Ett myggnät täcker in sovytan och hindrar både mygg och insekter från att besvära er under natten.

Här på Outdoorexperten har vi även en mycket bra myggjacka som med fördel kan användas när man är ute och njuter av naturen. Att kunna slappna av och komma fram till tältet helskinnad utan myggbett är för oss alla en betydligt trevligare upplevelse än att komma fram med myggbett över hela kroppen.

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Laddar…
Laddar…