20% rabatt på skaljackor & regnkläder!
Kod: RAIN20 | *Ej Norrøna & Härkila. Från rek. pris t.o.m. 2021-03-03.
 » 

Tröjor

Bästsäljare

-40%
-40%
-50%
-19% Devold Svalbard Sweater Zip Neck - Ulltröja för damer och herrar
Nyhet
-19% Tröja i merinoull

Här har vi samlat tröjor för vandring, träning och vardagsbruk. Även underställströjor och tröjor att bära som mellanskikt när du anammar skalprincipen. När du är ute på vandring är detta optimalt då varje lager tillför ytterligare isolering. Att hålla värmen är en grundförutsättning för att kunna vistas i det fria under kalla årstider. Även under vår och höst fyller skalprincipen en viktig funktion då man enkelt kan ta av och på de kläder man bär med sig.

Ulltröjor

Som du säkert känner till så kommer ull från djurpälsar, det vanligaste i Sverige är att ullen kommer från tamfår. Efter det att djuret klippts och ullen tvättats så spinns garn eller tråd av den. En tröja av ull ger dig ett bekvämt plagg som även värmer dig om du skulle råka bli blöt. Du hittar tröjor tillverkade av ull från flera kända tillverkare till bra priser hos oss.

Skalprincipen

Att klä sig enligt skalprincipen eller lager-på-lager-principen (kärt barn har många namn) ger dig möjlighet att reglera din klädsel efter hur ansträngd du är och temperaturen som råder. Du lättar enkelt på ett eller två lager när du rör dig och kan sedan sätt på dig en värmande tröja och skalplagg när du rastar samt ytterligare förstärkningsplagg om temperaturen kräver det. Enligt skalprincipen ska du innerst bära ett underställ. Det ska sitta tight på kroppen och vara tillverkat av funktionsmaterial (syntet), ull eller en kombination av båda dessa material. Dess uppgift är att värma dig samtidigt som det ska transportera bort fukt från din kropp. Undvik att bära plagg tillverkade av bomull innerst, då bomull inte värmer när det är blött. Mellanskiktet ska värma din kropp (ull är bra) och även det bör vara ett material som andas så att fukt kan passera genom det och vidare ut genom det yttersta skalet av GoreTex eller motsvarande material. Vi hoppas att du finner vad du behöver

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Betalsätt och frakt
Laddar…
Laddar…