Avdelning:

Färg:

Mer...

Storlek:

Storlek - Barn:

Mer...

Tillverkare:

Mer...

Underklädestyper:

Underställstyper:

Underställ

Sortera på:

Produkter per sida:

259 kr 345 kr
116/6Yrs 128/8Yrs 140/10Yrs 152/12Yrs 164/14Yrs
445 kr
110-116 122-128 134-140 86-92 98-104
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Visar sida 1 av 9

Att klä sig efter skalprincipen/lager-på-lager-principen förutsätter ett bra underställ innerst mot kroppen. Understället ska sitta tight och dess uppgift är att värma dig samtidigt som det ska transportera bort fukt från kroppen, då du kyls ner snabbt om du är blöt. Ditt underställ bör aldrig vara tillverkat av bomull, då det materialet binder väta och dessutom torkar långsamt. Så varken underställ, eller andra plagg närmast kroppen bör vara tillverkade av detta material. Ull och olika funktionsmaterial är däremot ett mycket bra alternativ för denna typ av plagg.

Underställ ska andas, transportera bort fukt, värma när de är blöta & torka fort

Ull värmer även om det har blivit blött och det luktar dessutom inte illa även om det går lång tid mellan tvättarna. Merinoull kliar dessutom inte och ligger behagligt mot din kropp. Fördelen med funktionsmaterial av syntet är att de torkar snabbt och är effektiva på att leda bort fukt från din kropp. Ett syntetplagg kan börja lukta illa efter hård användning. Det du gör då är att tvätta det mycket varmt, så får du bort odören. Kombinationer av ull och syntet finns även vilket fungerar mycket bra då du får tillgång till båda materialens fördelar. Valet av material utgår ofta ifrån planering, plats och årstid. Dessa är faktorer som i stor utsträckning påverkar behovet.

Aclima

Aclima är ett norskt företag som har specialiserat sig på underställ tillverkade av ull. Deras ställ är tillverkade av merinoull, vilket ger dig hög komfort även under svårare förhållanden. Underställen andas och ser till att hålla dig varm även efter det att de blivit blöta av den svett som du utsöndrar vid ansträngning. Produkterna testas på fjällen som finns runt företagets huvudkontor i Norge.

Populära varumärken

Laddar…