Avdelning:

Färg:

Mer...

Storlek:

Mer...

Storlek - Barn:

Mer...

Tillverkare:

Mer...

Underställstyper:

Byxor

Sortera på:

Produkter per sida:

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Visar sida 1 av 23

Dina byxor tar mycket stryk, och fyller flera viktiga funktioner, när du är ute i naturen. De ska hålla dig varm om benen och även hålla ute väta. Viss fukt skall inte vara ett problem, men vid kraftigt regn behövs även regnställ för att komplettera byxor och jacka. Vi har här nedan samlat många olika typer av friluftsbyxor från olika kända tillverkare. Vikten av att ha ett par byxor som verkligen fyller sin funktion ökar dramatiskt när du är ute på vandring, särskilt om du är ute på en längre tur. Byxorna ska hinna torka över natten och de ska ha minimal vikt för att inte försämra dina grundförutsättningar.

Tips när du väljer byxor för vandring och friluftsliv

- Det ska inte finnas några knappar eller andra detaljer där avbärarbältet hamnar vid midjan när du har på dig en ryggsäck. Detta för att undvika skavsår.

- Stretchpaneler på utvalda platser ger byxan extra rörlighet som gör att den blir bekvämare att ha på sig.

- Alla fickor, framförallt benfickorna ska vara lätta att komma åt och de ska inte hindra dina rörelser när de är fulla med saker. Det är även bra om minst en benficka är stor nog för att du ska få plats med en karta.

- Det ska finnas förstärkningar på utsatta ställen som knän och rumpa.

- Vill du ha ett par byxor för användning hela året ska du välja ett par som har blixtlås ovanför eller vid knäna så att du kan göra om byxorna till ett par kortbyxor vid behov.

Vill du veta mer om byxor för vandring? Missa inte guiden: Att välja rätt vandringsbyxor.

Populära varumärken

Laddar…