Avdelning:

Färg:

Mer...

Storlek:

Storlek - Skor och strumpor:

Mer...

Tillverkare:

Mer...

Strumpor

Sortera på:

Produkter per sida:

103 kr 129 kr
22/25 26/29 30/33 34/37 38/41
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Visar sida 1 av 5

STRUMPOR FÖR FRILUFTSLIV

Här hos oss hittar du strumpor med hög kvalité från till exempel Icebreaker, Lundhags och Smartwool. Vi har ett stort urval av flera modeller som passar till olika aktiviteter.

Liner strumpor är tunnare strumpor som andas, transporterar bort fukt och håller foten torr och sval. Använd linerstrumpor närmast foten tillsammans med ett par något tjockare strumpor för att hålla värmen och minska risken för skavsår.

Kompressionsstrumpor ger dig stöd när du till exempel åker skidor, springer eller vandrar. Kompressionsstrumpor med gradvis komprimering ger stöd, ökar blodflödet och ger musklerna en snabbare återhämtning.

Vattentäta strumpor skyddar och håller dina fötter torra och varma. Vi har modeller som passar bra till både våtskor och sandaler eller när du vill ha ett extra skyddande lager mot väta i dina kängor eller träningsskor.

Låga strumpor passar bra till skor med lägre skaft, tillexempel när du är ute och springer eller när det är väldigt varmt ute.

Långa strumpor passar bra när du ska åka skidor eller skridskor och vill ha ett extra värmande lager kring ankel och vad. Långa strumpor passar även bra när du har kängor eller pjäxor med högt skaft, strumpans långa skaft ska då skydda din hud från att skavas mot pjäxan eller kängans skaft.

Så undviker du skavsår

För att undvika skavsår är det bra om du får plats med dubbla strumpor i dina skor. Välj ett par tunnare strumpor som sitter tajt närmast foten och ett par tjockare strumpor utanpå, det gör att strumporna tar den mesta av friktionen så att du slipper skoskav.

Vilket material ska du välja på strumporna?

Undvik strumpor av bomull eftersom de drar till sig fukt och torkar väldigt långsamt. Använd hellre strumpor med en blandning av ull och syntet eftersom de andas och värmer fötterna även om de skulle bli blöta.

Populära varumärken

Laddar…