400 kr EXTRA rabatt vid köp över 2000 kr* | Kod: 400off
*Gäller ej produkter märkta "Exkluderad vara", Mountain Equipment, Härkila, Tacx, Wahoo, Lumonite, LedX, Leatherman, Norrøna, Tentipi, Thule, mat, elektronik, cyklar & kajaker. Dras från nuvarande pris. Giltig t.o.m. 2/2-2023.

Jackor

-


En jacka ska tåla väder, vind, och hårt slitage samt även kunna hålla dig varm. Att klä sig rätt när det är kallt är förstås extra viktigt. Den största risken vid kallare väderlek är att du klär dig fel och fryser eller svettas om vartannat. Det gör din vistelse i naturen onödigt obekväm och kan i värsta fall leda till förfrysningsskador beroende på vilken miljö du vistas i. Ett tips är att klä dig så att du småfryser lite innan du börjar röra dig. När du sedan börjar gå eller skida, ökar din kroppstemperatur och din klädsel är helt plötsligt alldeles lagom varm. Genom att använda dig av flera lager skydd, kan du reglera din temperatur under färden på ett enkelt sätt.

Skalprincipen

Följ skalprincipen (även kallad lager-på-lager-principen) när du klär dig för vandring och andra liknande aktiviteter. Du börjar med ett innersta skikt av underkläder/underställ, sedan lägger du på ett mellanskikt med byxor, tröja eller skjorta. Lägg sedan på ett ytterskikt på överkroppen i form av jacka eller anorak. Sist men inte minst så har du med dig ett förstärkningsplagg i form av en dunjacka eller liknande som du sätter på dig när du rastar och inte aktivt rör dig för att upprätthålla värmen.

Bergans

En av de tillverkare vars jackor vi säljer är Bergans, en norsk tillverkare som har sysslat med friluftskläder sedan 1908. Jackorna från denna tillverkare kännetecknas av funktionalitet, komfort och kvalitet. Jackorna har detaljer som elastiska ryggpartier för ökad rörlighet och tumhål i ärmsluten, vilka detaljer som en viss jacka har varierar. Dock är samtliga utformade för att ge så bra skydd och värme som möjligt under din vandring, skidåkning eller övrig aktivitet.

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Laddar…
Laddar…