20% rabatt på ett köp
KOD: DEAL20
Se villkor.

Kompasser

-19%
/images/product/medium/30397.jpg
False
-22%
/images/product/medium/38256.jpg
False
-20%
/images/product/medium/30395.jpg
False
Silva Expedition
/images/product/medium/69175.jpg
False
-19%
/images/product/medium/78535.jpg
False
-18%
/images/product/medium/78534.jpg
False
/images/product/medium/26526.jpg
False
Kompass
-19%
/images/product/medium/64800.jpg
False
-19%
/images/product/medium/7560.jpg
False
Silva 58 Kayak Kompas
/images/product/medium/78533.jpg
False
-86%
/images/product/medium/66580.jpg
False
/images/product/medium/30959.jpg
False
/images/product/medium/30396.jpg
False
/images/product/medium/40133.jpg
False
/images/product/medium/26529.jpg
False
kompass
/images/product/medium/66579.jpg
False
/images/product/medium/44126.jpg
False
Kompass

Kompasser

För att ta ut riktning och orientera sig i skog och natur, är kompassen ett ovärderligt redskap. Utbudet är stort och möjliggör köp av såväl enklare varianter som avancerade motsvarigheter till dessa. För vandring i skog och mark är orienteringskompasser vanliga. Dock hittar du även syftnings- och styrkompasser här. Det finns ett flertal kompasstyper även om dess grundfunktion är densamma oavsett utformning.

Nya kompasser

De flesta kompasser har spår av de tidigare versioner som historiskt förekommit. Gradsystemet som finns på alla nyare modeller bygger till stor del på det tidigare kardinalsystemet. 360° är vanligast även om gin eller nygrader också förekommer. Den Nato-standard som används i fält bär 6400 streck. De innebär 1 meters variation horisontellt per kilometer. Utifrån detta system går det enkelt att precisera riktning. Värt att poängtera är att detta inte är någonting som vanligtvis används i träningsaktiviteter.

För att kunna förlita sig på sin kompass världen över, behöver man ta hänsyn till skillnader och kalibrera sin kompass för att undanröja felmarginaler. Kompassfel är svårt att eliminera i och med att dessa handlar om tillverkning, material, friktion och andra slumpartade fel. Bättre kompasser har marginellt lite sådana utmaningar. Dock är missvisning till följd av magnetisk strålning någonting man kan behöva kompensera. I Sverige är geografisk och magnetisk nord relativt nära varandra. Dock kan man behöva vara uppmärksam på dessa faktorer om man befinner sig utomlands eller i miljöer som påverkar magnetiskt. Man kan se till att köpa en kompass som är lite utöver det vanliga genom att välja en kompass som exempelvis är vattentålig så att man kan använda den trots regn plus att den klarar sig även om man råkar trilla i vattnet från kajaken.

Välkommen att utforska vårt utbud kvalitetskompasser för vandring, träning, orientering och äventyr!Vill du veta mer? Missa inte vår Kompassguide.

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Laddar…
Laddar…