20% kängor, stövlar och skor*
Kod: BOOTS | *Ej produkter märkta "exkluderad vara", Meindl & Härkila. Från rek. pris t.o.m. 2021-12-02.
 » 

Multiverktyg

-20%
-20%
-20%
-19% Leatherman Surge
Visar sida 1 av 2
  • 1
  • 2
  • Visar sida 1 av 2

Multiverktyg/Knivar

Båten, bilen, fiskelådan eller väskan. Multiverktyg finns i alla former och för alla tänkbara situationer. Flertalet är utformade för att enkelt kunna bäras i fickan för snabb åtkomst vid behov. I vårt sortiment finner du klassiska leathermanverktyg, Schweiziska fickknivar, fasta knivar och yxor i alla varianter. Multiverktyg kan många gånger klara de utmaningar man har framför sig. Dock är dessa utformade för att vara gångbara i flertalet situationer, inte för att vara bäst på någonting. För mindre arbeten kan bladet i ett multiverktyg räcka gott och väl. Är man i behov av en bra kniv, rekommenderas istället en med fast blad eller en fickkniv av hållfast typ.

Funktioner

Ett multiverktyg innehåller ofta ett flertal verktyg som ofta behövs. Skruvmejsel, såg, burköppnare, fil, korkskruv osv. Vissa har även tång och större antal skruvmejslar. Tänk på att utgå ifrån ditt behov när du väljer multiverktyg. De är ofta verktyg du kommer ha med dig under åratal framöver. Att välja rätt från början underlättar stort.

Kniv

I valet av kniv finns ett par viktiga frågor att utgå ifrån. Hur är infästningen i handtaget och vilket stål har valts ut? För tung användning är ett fulltång-blad att rekommendera. Dessa är tillverkade i ett stycke och har mycket hög tålighet även vid slag och vridning. Trots detta finns alternativa infästningar som gott och väl räcker för de flesta. Vad gäller bladet är användningsområdet någonting som kan avgöra. Ett kolstål kan vässas bättre än övriga stål, däremot håller bladet skärpan en begränsad tid innan det behöver underhållas. Rostfria stålblandningar har inte samma problem med fukt som övriga bland. Dock är de inte lika benägna att hantera slipningar och bryning på samma vis. Sverige är kända för bladstål och Sandvik används av tillverkare globalt.

Utformningen har också stor relevans. Tanto har ofta bra egenskaper vad gäller att tränga igenom hårda material. För täljning är droppoint-bladet bättre. Utifrån behov kan man hitta en följeslagare för generationer!

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Betalsätt och frakt
Laddar…
Laddar…