Längd:

Tillverkare:

Långfärdsskridskor

Sortera på:

Produkter per sida:

Långfärdsskridskor för dam, herr & barn

Dags att köpa långfärdsskridskor och uppleva våra magiska vintrar från ett nytt perspektiv? Långfärdsskridskoåkning är en härlig vinteraktivitet för såväl nybörjare och vana åkare. Du kommer snabbt in i den rätta åktekniken och kan sedan njuta av en rolig utomhusaktivitet som man blir sådär härligt trött av. Här hittar du långfärdsskridskor anpassade för kängor eller pjäxor för dam, herr och barn från varumärken som Lundhags och Zandstra. 

Vilken typ av långfärdsskridskor ska du välja? 

Om du är nybörjare och bara vill prova på att åka långfärdsskridskor, kan det vara bekvämt att välja ett par med kängbindningar (förutsatt att du redan äger ett par kängor). Ett exempel på ett par sådana skridskor är Lundhags Fleet, som i princip passar ihop med vilka kängor som helst då du justerar bindningarna efter hur stora dina fötter är. Detta är även en fördel om ni är flera som ska dela på ett par skridskor. Det som kan vara värt att tänka på om du ska använda ett par höga kängor till långfärdsskridskoåkning är att inte knyta skosnörena hela vägen upp. På så sätt behåller du den flexibilitet och rörlighet som behövs under skäret. 

Det andra alternativet som många väljer och som vana åkare oftast föredrar, är en färdigmonterad långfärdsskridsko med lös häl som kompletteras med en pjäxa. Den lösa hälen ger bra flexibilitet och en oslagbar känsla, samtidigt som många uppskattar smidigheten i att de är just färdigmonterade. Har du ett par egna bindningar sedan tidigare, kan du även välja att endast köpa till själva skridskon.

Längden på långfärdsskridskorna

Generellt sett känns kortare långfärdsskridskor smidigare och mer följsamma, men det är främst en personlig fråga vad som passar just dig bäst. 50 cm är maxlängd och rekommenderas främst till långa män, medan långfärdsskridskor med 45 centimeters längd passar de allra flesta fötter. Denna längd rekommenderas därmed till kvinnor, normallånga till kortare män och barn från ungefär 9 års ålder. För yngre barn passar ett par skridskor med en längd på 38 centimeter, dock inte om barnet är under 6 års ålder. 

Populära varumärken

Laddar…