Avdelning:

Skidkvalitet:

Tillverkare:

Längdskidor

Sortera på:

Produkter per sida:

Längdskidor

Skidåkning har blivit en folksport och är någonting som lockar såväl unga som gamla. I och med möjligheten att resa världen över, kan säsongen dessutom förlängas till att räcka stora delar av året. Vid längdskidåkning krävs bra utrustning som är anpassad efter längdåkarens vikt, längd, samt erfarenhet. Om man inte valt en vallningsfria skida, är valla någonting som möjliggör stor anpassning av skidans egenskaper.

Det kan vara svårt att välja i det stora utbudet längdskidor. Är man inte insatt i ämnet är det också en utmaning att avgöra vad som skiljer en avancerad skida från en något enklare. En faktor som tydligt skiljer dessa är hur spannet anpassats. I takt med att man får bättre teknik, är det ofta uppskattat att testa skidor med bättre spann. Balansen mellan glid och fästa är här vad som främst avses. Naturligtvis varierar även materialen kraftigt. Toppskidor har ofta lättare och dyrare material jämfört med vanliga skidor.

Även om valla kan förbättra skidornas egenskaper radikalt, är det skillnad på varmskidor, kallskidor och universal. Kallskidor har oftare ett något lägre spann och bör ha en fast valla. Varmskidor är istället tänkta att kombineras med klistervalla. De rena skidegenskaperna varierar också i fråga om tryckpunkter mot underlaget. Att åka skidor lockar allt fler och utbudet blir allt mer välsorterat. För att få hjälp i valet av skidor gäller det att våga fråga om man är osäker!

Populära varumärken

Laddar…