20% rabatt på hela vandringssortimentet* | Kod: AUTUMN20
*Gäller ej produkter märkta "Exkluderad vara", Alfa, Outdoordays, Mountain Equipment, Meindl, Norrøna, Thule, Tentipi och elektronik. Dras från rek. pris. Gäller t.o.m. 5/10-2022.

Längdstavar

-43%
-20%
-25%
-23%
-33%
-34%
-38%
-20% Leki Hrc Jr Pink - En lätt tävlingsstav till juniorer från Leki.
-30%
-20%
-20%
-19%
Nyhet
Nyhet
-33%
-19%
Nyhet
-20%
-28%
-30%
-20%
Nyhet
Nyhet
Nyhet
Nyhet
-20%
-20%
-20%
-20%
-37% Oneway Diamond Premio Slg10 Kit - En lätt carbonstav till dam och herr från OneWay.
-20%
-20%
-25%
Nyhet
Visar sida 1 av 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • Visar sida 1 av 3

Stavar

Valet av stavar för längdskidåkning har blivit svårare i takt med ett bredare utbud. Dock ökar möjligheten att hitta just de stavar som förbättrar din skidåkning! De olika stavarna som finns har många likheter och består av rör, truga (den breda ytan längst ner på staven), handtag och rem. I grund och botten handlar allt om vad som känns bekvämt.

Oavsett del av skidstavarna är material det som varierar främst. Utformning på trugan och valet av handrem är ytterligare faktorer som kan variera stort. För bäst grepp om stavarna rekommenderas C-remmar. Dock föredrar många en klassisk handrem.

När det gäller material i handtaget är gummi, plast och kork de vanligaste alternativen. Kork anses av många ha stora fördelar i fråga om komfort. Samtidigt kan handtag i gummi hålla betydligt längre. Beroende på vad för stavar du använder, kan handtagen generellt bytas ut över tid.

Vad gäller stavens rör är det bra att utgå ifrån åkstil och längd. Aluminium används i många av de enklare modellerna. Detta material är starkt och tål hård användning. Nackdelen är att styvheten inte är tillräcklig. Detta är främst en faktor om man behöver långa stavar. Motpolen till aluminium är kolfiber. Dessa är mycket styva och kan dessutom ofta anpassas fullt ut till din önskade längd. För den som vill ha bra och hållfasta stavar i mellansegmentet är kompositmaterial vanligt.

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Laddar…
Laddar…