Avdelning:

Färg:

Längd:

Tillverkare:

Längdstavar

Sortera på:

Produkter per sida:

Stavar

Valet av stavar för längdskidåkning har blivit svårare i takt med ett bredare utbud. Dock ökar möjligheten att hitta just de stavar som förbättrar din skidåkning! De olika stavarna som finns har många likheter och består av rör, truga (den breda ytan längst ner på staven), handtag och rem. I grund och botten handlar allt om vad som känns bekvämt.

Oavsett del av skidstavarna är material det som varierar främst. Utformning på trugan och valet av handrem är ytterligare faktorer som kan variera stort. För bäst grepp om stavarna rekommenderas C-remmar. Dock föredrar många en klassisk handrem.

När det gäller material i handtaget är gummi, plast och kork de vanligaste alternativen. Kork anses av många ha stora fördelar i fråga om komfort. Samtidigt kan handtag i gummi hålla betydligt längre. Beroende på vad för stavar du använder, kan handtagen generellt bytas ut över tid.

Vad gäller stavens rör är det bra att utgå ifrån åkstil och längd. Aluminium används i många av de enklare modellerna. Detta material är starkt och tål hård användning. Nackdelen är att styvheten inte är tillräcklig. Detta är främst en faktor om man behöver långa stavar. Motpolen till aluminium är kolfiber. Dessa är mycket styva och kan dessutom ofta anpassas fullt ut till din önskade längd. För den som vill ha bra och hållfasta stavar i mellansegmentet är kompositmaterial vanligt.

Populära varumärken

Laddar…