Avdelning:

Färg:

Storlek:

Tillverkare:

Skidglasögon

Sortera på:

Produkter per sida:

  • 1
  • 2
  • Visar sida 1 av 2

Skidglasögon

Ett par skidglasögon skyddar inte bara ögonen mot snö, utan även mot stark sol och UV-ljus. Dagens skidglasögon är högteknologiska till sin natur och har utformats för att underlätta åkningen. Bland annat genom att förbättra perifera synfältet vilket ger dig bättre överblick samt förmåga att orientera dig under åket.

I valet av skidglasögon är användningsområdet en viktigt faktor. Det är stor skillnad på glasögon för längdskidåkning respektive utförsåkning. För längdåkning är synfält och komfort viktigt. Vid utförsåkning är det viktigt med skidglasögon som sitter på plats och som inte immar. Är det fråga om glasögon vid skidskytte, finns skidglasögon där visiret enkelt kan fällas upp. Utbudet är stort och oavsett önskemål i fråga om specifikationer och användningsområde, finns en rad designval.

Det är viktigt att se till att välja skidglasögon som passar för din ansiktsform då de främst ska fungera som ett skydd. De moderna skidglasögon som nu finns, har ofta linser som inte immar igen. Bland annat genom flera skikt vilka eliminerar de problem som tidigare varit vanliga. Tänk alltid på att dina skidglasögon skall fungera tillsammans med den hjälm du använder. Det finns ofta stort utrymme för variation men det kan förekomma problem i fråga om vilka skidglasögon som är kompatibla med din hjälm.

Populära varumärken

Laddar…