Färg:

Tillverkare:

Valla

Sortera på:

Produkter per sida:

Valla

Skidvalla har funnits i en eller annan form i hundratals år, även om man kan tro att det är ett nytt påfund. Det är naturligtvis mer syntetiskt framställt idag, och bygger på tekniska framsteg i fråga om produktion. Samtidigt är principen densamma som förr. Valla beläggs på skidans undersida för att dels ge ett bättre fäste, dels ett bättre glid. Man kan idag välja mellan flera olika sorters valla beroende på skidor, temperatur, fuktighet osv. Valla förbättrar en skidas egenskaper radikalt. Dock kan valla inte göra en kallskida till en varmskida. Rätt kombination skidor och valla ger bäst resultat!

För att underlätta vallningen finns allt ifrån ”vallakork” till borttagningsmedel. Du hittar det mesta som rör skidvalla i webbutiken. Fästvalla är den valla som används för att man ska få ett bra fäste i sitt frånskjut medan glidvalla är det valla som används för att man ska få det bästa glidet. Utbudet av valla oavsett sort är stort och många stora varumärken som tillverkar högkvalitativ valla fyller marknaden med bra produkter.

För att hitta rätt valla, kan man utgå från såväl väder som skidor. För en skida med lägre spann, är ofta tryckpunkten mot underlaget större. Här behövs hårdare valla för att ge optimalt resultat. En skida för varmare underlag har tryckpunkter som är betydligt snålare. Här kan man vinna på att använda mjukare valla. Fråga gärna om du behöver hjälp i ditt val.

Populära varumärken

Laddar…