Vårrea hos OutdoorExperten - Upp till 40% rabatt!
Fynda kläder, skor & utrustning till dina kommande äventyr
 » 

Kängor

Nyhet
-21%
-15% Crispi Valdres GTX är en halvhög vandringskänga för dig som vill ha en lätt och bekväm känga.
-27%
-18%
-28%
-28%
-25%
-20%
-27%
-25% Lowa Combat Boot GTX Women - Robusta läderkängor med Gore-Tex för damer
-23%
-25% Alpina Tundra är ett par vandringskängor i unisexmodell
-28%
-25% Lowa Renegade GTX Mid Men - Mångsidiga kängor med perfekt passform. Bra för allting outdoor.
-20%
-25%
Nyhet
-26% Lundhags Mira II WS Lt High - Uppföljaren till den storsäljande Mira Ws Light High. Passar perfekt för användning från vår till höst
Visar sida 1 av 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Visar sida 1 av 5

Bästsäljare

-21%
-15% Crispi Valdres GTX är en halvhög vandringskänga för dig som vill ha en lätt och bekväm känga.
-27%
-18%

Här hittar du vårt omfattande sortiment av kängor. Kända märken av hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Att välja rätt kängor kräver viss kunskap. Vi rekommenderar dig att välja med omsorg då ett par kängor håller i många år. Du vill förstås ha ett par som på bästa sätt passar dina fötter och den typ av aktiviteter du utför med dem. Har du inte ett par kängor på fötterna utan istället gymnastikskor eller lägre vandringsskor när du går en längre tur på flera dagar med packning kan du lätt få problem med dina fötter. Klicka dig in på respektive känga nedan för att läsa mer information om just den modellen.

Att tänka på när du väljer vandringskängor

Ett par väl ingådda kängor är din viktigaste utrustning som vandrare. Har du slarvat med utprovningen så drabbas du lätt av skoskav. Kängorna bör vara så långa att du när du har dubbla strumpor på dig har ytterligare cirka 1 cm framför tårna när hälen är skjuten mot hälkappan. Dina fötter sväller nämligen både under dagens lopp samt vid belastning och värme. Bredden ska vara så att dina tår inte pressas mot varandra när du har på dig dubbla strumpor/sockor. Komplettera gärna dina kängor med ett par damasker när du vandrar på vintern eller i en miljö med snö. Dina kängor ska sitta stadigt och ge stadga i sidled men fortfarande ha böjlighet framåt.

Vill du veta mer om hur du kan sköta om dina kängor? Kolla in våran guide Skötselråd för kängor.

När ska du välja vandringskängor framför vandringsskor?

Fundera över vilken typ av terräng ska du ska gå i och hur mycket packning du ska bära. En lättare och lägre vandringssko är bra när du går med lätt packning i mindre krävande terräng, som t.ex. vandring på väg eller en underhållen stig. När stigen blir stenig, lerig eller har större vattenpölar är det vandringskängan som ska sitta på din fot.

Vill du läsa mer om hur vandringskängor och vandringsskor skiljer sig från varandra? Missa inte vår guide: Kängor eller Vandringsskor. Kontakta oss om du har några fler frågor.

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Laddar…
Laddar…