Färg:

Tillverkare:

Kikare

Sortera på:

Produkter per sida:

1455 kr 1164 kr
895 kr 671 kr
345 kr 276 kr
545 kr 436 kr
2495 kr 1996 kr
1395 kr 1116 kr
3495 kr 2097 kr
15735 kr 14490 kr
  • 1
  • 2
  • Visar sida 1 av 2

Kikare

Lätt, kompakt och vattentät är egenskaper som många önskar av en kikare. Idag kan man utan svårighet hitta en rad smidiga kikare. Kikare som är fokusfria är även de högt upp på önskelistan då de lätt kan användas kalla vinterdagar eller vid sportevenemang där annars handskar och vantar kan vara i vägen och göra det svårt att justera fokus. Att kikaren ska vara lätt och liten och därmed enkel att ta med sig i jackfickan eller i väskan när man ska på utflykt eller semester är en annan vanlig önskning. Allt detta kan man hitta i moderna kikare idag och det är lätt att hitta en som passar just för ens egna behov. Att priserna på kikare numera är så låga som de är kommer bara som ett extra plus.

Kikartyper

Beroende av vad du ska ge dig ut på för slags äventyr och beroende av vad du kommer att använda kikaren till så finns det mycket att välja mellan. Olika modeller av kikare har olika syften och den viktigaste skillnaden består i vikten och de fysiska måtten på objektivlinsen och förstoringen. I professionella sammanhang använder man sig av nattkikare och stabiliserade kikare i vid utsträckning.

Handkikare är en vanlig typ av kikare som man kan hitta i många svenska hem idag. Denna kikare passar bra till jakt, fågelskådning, vandring, konserter, sportevenemang, teater etcetera. För de mer avancerade fågelskådarna så finns det speciella kikare som är anpassade efter just detta ändamål och de är i regel av bättre kvalitet än vanliga handkikare. Jaktkikare är även de anpassade specifikt för ändamålet vilket innebär att de har ett yttre skal av armerat gummi för en god stöttålighet och för att kunna klara av lite tuffare tag under jakt.

Populära varumärken

Laddar…