Tillverkare:

Lockpipor

Sortering:

Produkter per sida:

Lockpipor

En lockpipa är en visselpipa där ljudet är anpassat efter olika djurs läten. Med en lockpipa kan man effektivisera sin jakt om man använder den på rätt sätt och ser till att anpassa den till markernas förutsättningar. Då avsikten är att lura olika arter måste lockpipan ge ifrån sig ljud som är rimliga för den skog där man jagar.

Den främsta anledningen till varför man använder sig av en lockpipa är för att man på så sätt får djuret att närma sig. Lockpipor används inte bara av jägare utan av alla som vill få vilt att våga sig närmare. Fotografer är ett exempel på personer som använder sig av lockpipor.

Lockpipor finns både som den sort man använder för att härma djurartens egna läten och med läten som härmar bytesdjur. De lockpipor som är avsedda för att härma djurartens egna läten används ofta på exempelvis rådjur, vildsvin, älg och gås. Lockpipor som istället härmar bytesdjur och som är avsedda för predatorer, används vid jakt av exempelvis björn, lo och räv.

De djur man önskar locka in med ett ljud som härmar djurets eget, lockar man enklast under den tid på året då djuren har sina brunstperioder alternativt när de stöter bort sin avkomma.

När man vill locka djur med hjälp av ljud som påminner om bytesdjur behöver man inte begränsa sig till en särskild tid på året. Predatorer jagar alltid sina byten. Man kan dock tänka på att man kommer att få bäst jaktlycka under den tid på året du djuret är som hungrigast.

Populära varumärken

Laddar…