20% kängor, stövlar och skor*
Kod: BOOTS | *Ej produkter märkta "exkluderad vara", Meindl & Härkila. Från rek. pris t.o.m. 2021-12-02.
 » 

Tält

-

-20% Nyhet Fauna K6 är ett tunneltält med väl tilltaget utrymme för 6 personer.
-20% Nyhet Fauna K5 är ett tunneltält med väl tilltaget utrymme för 5 personer.
Nyhet
-17%
-26%
-20%
Visar sida 1 av 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Visar sida 1 av 7

Tält

Att välja tält är någonting som kräver eftertanke och att man ställer sig ett antal frågar innan man köper sitt tält. Är ni en eller två personer eller en hel familj som ska sova i tältet ? Hur mycket får tältet väga ? Hur länga ska ni vara ute, är det en kortare eller längre vandring ? Ska ni tälta i skogen eller ge er iväg på en fjällvandring ?  Oavsett hur och var man skall använda sitt tält är det viktigt att satsa på bra material och tält med en tältduk som klarar det mesta. Vi har samlat de bästa tälten i världen, i olika stilar och storlekar. Samtliga är speciellt utvalda kvalitetstält som utformats för att fungera optimalt även under hårt väder och stor påfrestning. Generellt delar man in tält i några olika grupper. Bland annat tunneltält, kupoltält och tipi/kåta.  De flesta monteras med hjälp av flexibla tältpinnar som löper i kanaler omkring tältet. I sortimentet finns också tält av typen exo-skelett, där tältduken fästs i bågar som löper över tältduken. Vi som jobbar på Outdoorexperten har många vandringar och tältnätter bakom oss och vet vad som krävs. Det flesta tälten har tältgolv som integrerad del, vissa har dock fristående tältgolv.

Tält med förtält

Har ni med er stor packning och inte vill sova sked med er ryggsäck så är det fördelaktigt med ett förtält / vestibul. Vissa av de tält vi säljer har en rymlig vestibul för packning, skor, kläder osv. Detta ger ökat utrymme inne i tältet och underlättar om man är flera personer som sover tillsammans. Vi har tält från de bästa tillverkarna ed lång erfarenhet av tälttillverkning. Tex Marmot , MSR, Bergans och Exped  . Tänk på att sovsäck, liggunderlag och tält utgör en helhet. Valet av tält kan därför påverka vilken sovsäck och vad för liggunderlag som krävs för att säkerställa komfort och funktion.

Efter att du bestämt dig och köpt ett tält hos oss så är det viktigt att du slår upp det hemma innan du beger dig ut på din vandring, då får du ett enkelt test av ditt tält och du får dessutom övning på att slå upp det.

Ta alltid med dig extra tältpinnar och tejp så att du kan laga en eventuell reva i ditt tält.

Vill du veta mer? Läs vår guide om Hur du väljer rätt tält.

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Betalsätt och frakt
Laddar…
Laddar…