Val:

Avdelning:

Tillverkare:

Mer...

Vandring

-
Här hittar du vandringskängor, ryggsäckar & kläder för dagsturer såväl som långa expeditioner.

Sortera på:

Produkter per sida:

  • 1
  • 2
  • Visar sida 1 av 2

Ska du ut och vandra?

Oavsett om du ska vandra i fjällen eller i skogen så behöver du rätt utrustning. Valet av dina kläder, ryggsäck och vandringsskor är grunden för en lyckad vandring. Vad du behöver beror på vart du ska vandra och hur länge du ska vara borta.

Vandringskläder

Det är viktigt att dina kläder känns sköna och inte har detaljer som ger dig skavsår. Det är bra om dina kläder inte väger för mycket och är av ett material som torkar snabbt. Slitstarka vandringskläder som andas och stöter bort fukt gör att du kan njuta av din vandring oavsett väder.

Vandringsryggsäck

Din ryggsäck ska sitta bra, vara lagom stor och packas på rätt sätt för att din packning ska kännas behaglig att bära.

Vandringsskor eller kängor

Till din vandring behöver du ett par bekväma kängor eller vandringsskor.

Dina skor ska ge dig rätt stöd och vara anpassade för väder, underlag och för hur mycket din packning väger. Vandringsskor väljer du när du ska bege dig ut på kortare vandringsturer, för de längre vandringsturerna med tyngre packning behöver du ett par sköna och slitstarka vandringskängor.

Hur vill du sova?

Om du ska ut på en längre tur som innebär att du ska övernatta ute i det fria så behöver du en lämplig sovplats. Att tälta är ett mysigt alternativ, eller varför inte sova i en hängmatta? För att du ska kunna sova gott är det bra om du har en sovsäck som är anpassad för rätt årstid.

Hur ska du laga din mat?

Tycker du precis som vi att mat som är tillagad över en öppen eld smakar ljuvligt gott? Då behöver du rätt köksutrustning och mat som smakar bra, är mättande och näringsrik. Det är inte alltid lämpligt eller tillåtet att tända upp en eld på grund av långvarig torka eller hårda vindar. Då kan ett stormkök vara ett alternativ för dig.

Under varje kategori kan du läsa mer om vad som passar för just ditt äventyr.

Populära varumärken

Laddar…