Avdelning:

Färg:

Storlek:

Tillverkare:

Mer...

Volym (liter):

Vandringsryggsäck


Sortering:

Produkter per sida:

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Visar sida 1 av 8:

Vandringsryggsäcken är ditt bärbara hem

En bra vandringsryggsäck kan göra att din packning känns behaglig att bära trots att den väger mycket. När du ska vandra så är det viktigt att din ryggsäck passar bra och är praktiskt utformad.

Det finns tre viktiga punkter att tänka på när du väljer din vandringsryggsäck.

Vad ska du använda vandringsryggsäcken till?

Under din vandring är din vandringsryggsäck ditt bärbara hem. Innan du köper din vandringsryggsäck ställ dig frågan vart du ska vandra och hur länge du ska vara borta. Det är en stor skillnad på om du ska ut på en dagstur eller vandra i fjällen med köksutrustning och tält.

 

Vilken storlek på vandringsryggsäcken behöver du?

Välj en ryggsäck på 20 – 40 liter när du ska ut på en dagstur. Det krävs mer plats för din utrustning på vintern än på sommaren, välj därför en större storlek på din ryggsäck för ditt vinteräventyr.

Välj en ryggsäck på 40-60 liter för resor eller vandringar mellan fjällstugor. Om du väljer att bära med dig all din mat behöver du en större storlek på din ryggsäck. Det här är en vandringsryggsäck för dig som ska vandra 2-3 dagar.

Välj en ryggsäck på 60-80 liter och uppåt för längre vandringsturer när du ska tälta eller sova i snöbivack. Din ryggsäck behöver till det här äventyret mer plats för din mat och sovplats. En vandringsryggsäck som passar dig som ska vandra i en vecka. Välj 80 liter och uppåt om du ska vandra längre än en vecka.

Vilket bärsystem passar dig bäst?

Det finns två olika sorters bärsystem, softpack-ryggsäckar och ramryggsäckar. Välj en softpack-ryggsäck om du vill ha en mer följsam ryggsäck som sitter närmare ryggen.

 

Välj en ramryggsäck när du ska vandra i tuff terräng och bära tungt. En ramryggsäck ger bättre ventilation för ryggen och du kan fästa dina packpåsar i ramen vilket göra att den passar bättre för de längre turerna.

 

Populära varumärken

Laddar…