Avdelning:

Funktion:

Färg:

Mer...

Löpskotyp:

Storlek - Skor och strumpor:

Mer...

Tillverkare:

Mer...

Trailrunning Skor

Sortera på:

Produkter per sida:

1495 kr 1295 kr
1600 kr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Visar sida 1 av 6

Trailskor

Trailskor passar för dig som vill springa ute i skog och mark. Vi har terrängskor som passar lika bra till fjällmaraton som till orientering. Våra trailskor har hög kvalitet, är slitstarka och tål därför riktigt tuff terräng.

Vad är skillnaden mellan trailskor och vanliga löparskor?

Till skillnad från vanliga löparskor har trailskor ofta lägre profil och drop, vilket betyder att skon har en mindre nivåskillnad mellan häl och tå. Det gör att du får en närmare kontakt med underlaget så att du kan undvika onödiga stukningar. Trailskor har även mindre dämpning än vanliga löparskor eftersom det mjuka underlaget i skog och mark fungerar som dämpning för dina fötter. Trailskor är dessutom gjorda för att vara mer hållbara och ha ett bättre grepp än vanliga löparskor.

Det här ska du tänka på när du väljer ett par trailskor

Du som utövar terränglöpning behöver lätt kunna känna av terrängen för att du ska undvika att vricka fötterna. Det är därför extremt viktigt att dina skor har en bra passform. Men det är minst lika viktigt att du väljer trailskor som har ett bra grepp så att du kan springa säkert även på halt underlag. Om du vill kunna variera din löpning med allt från hårda grusvägar till mjuk mossa så ska du välja ett par skor med något mer dämpning så att du inte får ont när du springer. Det är en fördel om skorna är vattenavstötande samtidigt som skorna ska släppa ut vatten bra om de blir riktigt blöta. Ett par trailskor av Gore-Tex kan då vara ett bra val. Glöm inte att välja strumpor som torkar snabbt och stöter bort fukt. Hos oss hittar du strumpor av bra kvalitet som är särskilt tillverkade för just löpning. Vi har stabila trailskor från bland annat Inov-8 och Salomon som ger dig en skön och säker löparkänsla.

Populära varumärken

Laddar…