Avdelning:

Färg:

Mer...

Storlek:

Storlek - Barn:

Mer...

Tillverkare:

Mer...

Softshelljacka

Sortera på:

Produkter per sida:

1845 kr 1107 kr
795 kr 556 kr
  • 1
  • 2
  • Visar sida 1 av 2

Softshelljackor

Här hittar du softshelljackor i flera olika modeller för dam, herr och barn. Tack vare sina fukttransporterande egenskaper är softshelljackan perfekt för dig som utövar aktiviteter såsom löpning, cykling, klättring eller längdskidåkning.

Softshelljackor är otroligt mångsidiga och uppskattas av sportutövare i alla åldrar. De skyddar mer än en fleecetröja och mer flexibla än en traditionell skaljacka. Efterfrågan på softshelljackor har ökat markant i takt med att intresset för aktiviteter som mountaineering, klättring, längdskidåkning, cykling och löpning har växt sig allt starkare. Vad dessa aktiviteter har gemensamt är att de håller kroppen ansträngd under längre tidsperioder. Detta kräver mjuka, stretchiga plagg som andas väl och erbjuder optimal fukttransport, vilket gör softshelljackan till en mycket stark kandidat.

Idag kan du hitta softshelljackor i flera olika modeller och material, men det som är gemensamt för de olika varianterna är förmågan att hålla kroppen torr under längre, ansträngande aktiviteter. Jackor i softshell är ofta stretchvävda och passar bra både som ytterplagg och mellanlager. De andas väl, och jämfört med en skaljacka är de bekväma att bära med t.ex. en t-shirt under. Nackdelen med softshelljackor är att de endast står emot en liten mängd regn, vilket innebär att du kommer bli blöt om det ösregnar. 

Vill du äta kakan och fortfarande ha den kvar, finns t.ex. hybridjackor i softshellmaterial. Dessa jackor kan exempelvis ha stretch där du behöver det som mest och vattentåliga membran på partier som är utsatta om det börjar regna. Letar du efter en jacka som är så gott som vatten- och vindtät, är det bättre att satsa på en skaljacka.

Här kan du se vårt sortiment av hybridjackor & skaljackor >>.

Populära varumärken

Laddar…