Avdelning:

Färg:

Storlek:

Tillverkare:

Kompressionstights

Sortera på:

Produkter per sida:

  • 1
  • 2
  • Visar sida 1 av 2

Kompressionstights

Förbättrad blodcirkulation, effektivare uppvärmning och snabbare återhämtning är bara några fördelar med kompressionstights. Här hittar du vårt sortiment av kompressionstights från populära varumärken som bland annat 2XU och Craft. När du väljer ut dina kompressionstights kan det vara bra att tänka på att storlekarna skiljer sig från vanliga tights och upplevs ofta som tightare i passformen. Var därför noga med att kolla storlekstabeller och läsa beskrivningar.

Kompressionstights hjälper dig att maximera din prestation hela vägen från uppvärmning till återhämtning. De ökar blodcirkulationen och får ut syret till musklerna snabbare, vilket effektiviserar uppvärmningen. Under träningen hjälper kompressionen till att stabilisera musklerna för att på så vis minska risken för exempelvis muskelsträckning. Detta minimerar på lång sikt även risken för allvarligare skador. Ett par kompressionstights hjälper dig med andra ord att prestera optimalt under dina träningspass. När du tränat klart och musklerna ska återhämta sig, hjälper kompressionen till att hålla blodcirkulationen igång när kroppen gått in i en vilofas. Detta minskar inte bara svullnaden, utan skyndar även på muskelreparation för snabbare återhämtning.

Graden kompression anges i mmHg. Ju högre nummer, desto mer kompression. För kompressionstights brukar det ligga på 23-30 mmHg vilket innebär att kompressionen är stadig och fast, men skalan går hela vägen från 8 mmHg till 40 mmHg. För kompression över 30 mmHg bör du se till att konsultera en läkare, då kompression av denna höga grad är avsedd att hjälpa personer med kroniskt låg blodcirkulation.

Populära varumärken

Laddar…