Tillverkare:

Räddningslinor


Sortering:

Produkter per sida:


Räddningslinor

En räddningslina bör ingå i alla långfärdsskridskoåkares utrustning. Med rätt redskap ute på skridskoturen kan man klara av även de mest stressade och farliga situationer som kan uppstå. Att känna sig säker på att man har med sig det som behövs om olyckan skulle vara framme gör att man kan slappna av när man utövar sin favoritsport.

Räddningslinor finns i mer eller mindre avancerade versioner. Man behöver inte alltid ha det mest tekniskt avancerade när man ska ut på mindre äventyr, men ska man ta sina äventyr ett steg längre måste man se till att utrustningen klarar av vad som då kommer att krävas av den.

De räddningslinor vi har är huvudsakligen från Skyllermarks och Lundhags. I utbudet från Skyllermarks finns den välkända hansalinan. Denna har låg vikt, tar sig lätt över knagglig is och vänder sig rätt i vattnet. En klassiker för långfärdsskridskoåkning! Viktigt att tänka på när man åker långfärdsskridskor är att det handlar om sekunder ifall någonting inträffar. En räddningslina kan göra hela skillnaden!

En räddningslina ska du alltid förvara så att du enkelt kan nå den utan att behöva ta av dig ryggsäcken. För att en räddningslina ska fylla sin funktion fullt ut så är det viktigt att inte bara ta med ut på turen, utan att även ha den nära tillhands.

Då det kan vara mycket svårt att ta sig upp ur en isvak, kommer en räddningslina väl till pass de gånger isdubbarna inte räcker till. En räddningslina ska vara flytande och den ska ha en kastpåse med en vadderad tyngd då detta göra att man kan kasta räddningslinan längre.

Populära varumärken

Laddar…