Färg:

Säsonger:

Tillverkare:

Tältstorlek:

Tälttyp:

Tältvikt:

Bivy


Sortering:

Produkter per sida:


Bivy för backpacking, klättring & skidåkning

Bivyn ger dig möjlighet att övernatta utomhus, utan att ta med ett helt tält i ryggsäcken. Med en bivy får du ett person-stort tak över huvudet som är perfekt för dig som backpackar, klättrar, åker skidor eller bara vill äventyra så lätt som möjligt. Här hittar du mängder av olika bivys från varumärken som Outdoor Research, Black Diamond, Exped, MSR, Mammut och Vaude.

Fördelar & nackdelar med bivys

En bivy faller inte alla i smaken, men för den ambitiöse klättraren eller skidåkaren kan denna lösning ge en oslagbar frihetskänsla. Du slipper krångla med tältpinnar, linor och en stor tältduk, samtidigt som packningen känns lätt på ryggen. Förutom det får du även dra nytta av fördelarna med vattentäthet och ett pålitligt skydd mot mygg och andra insekter. Sist men inte minst kommer det vara enklare än någonsin att hitta en lägerplats när du äventyrar med en bivy; så länge du hittar en yta som har tillräckligt med plats för en sovsäck, kan du övernatta där.

Det finns dock några saker som kan vara värt att känna till innan du bestämmer dig för att satsa på en bivy. Först och främst kan storleken upplevas som ett problem för dig som inte gillar små utrymmen. En bivy är som sagt inte mycket större än en sovsäck och har endast utrymme för dig och några småsaker. Det lilla utrymmet i kombination med regn kan också utgöra ett problem. Även om bivyn är vattentät så finns det inte mycket plats för att t.ex. byta om eller skydda ryggsäcken från att bli blöt. Därför är det alltid en god idé att införskaffa ett regnskydd till din ryggsäck och andra saker du behöver förvara utanför bivyn. Funderar du på att använda en bivy i tropiska klimat behöver du även veta att det blir mer kondensation i en bivy än i ett tält, vilket gör att de kan upplevas som obekväma på platser där det förekommer hög luftfuktighet naturligt. 

Vattentäthet, minimal vikt och frihetskänslan är alltså de allra största fördelarna med att välja en bivy istället för ett traditionellt tält. Trots att de inte är optimala i regn och tropiskt klimat är det ett utmärkt alternativ så länge du inte besväras av det lilla utrymmet. Kort och gott Passar en bivy dig som vill sätta äventyret i fokus! 

Populära varumärken

Laddar…