20% rabatt på ett köp
KOD: DEAL20
Se villkor.

Pikar

-23%
/images/product/medium/29632.jpg
False
-16%
/images/product/medium/37857.jpg
False
-20%
/images/product/medium/63806.jpg
False
/images/product/medium/14241.jpg
False
/images/product/medium/19627.jpg
False
Skyllermarks Ismätare

Pikar för långfärdsskridskoåkning

Här finns ispikar för dig som åker långfärdsskridskor. Ispiken utgör en viktig del av säkerhetsutrustningen när du ska ge dig ut på isen, och ofta är det ett krav när du åker i grupp. Du kan använda dem dels som stavar för att hålla balansen och staka dig fram, men också som ett verktyg för att kontrollera isens bärkraft ju längre bort från land du kommer. Här hittar du pikar i olika längder från varumärken som Zandstra och Lundhags.

När du väljer ispikar ska dess längd mäta någonstans mellan armbåge och armhåla för att de ska vara bekväma att åka med. Väljer du att köpa 1 ispik istället för ett par, kan du använda den tillsammans med en skidstav vid stakning. När det gäller materialet på stavarna är det oftast aluminium och kolfiber du väljer mellan. Det finns för- och nackdelar med båda materialen och det är främst en fråga om vad du personligen föredrar. Aluminiumstavarna är riktigt tåliga och står emot sidoslag, men kan upplevas som något tyngre än kolfiberstavarna. Stavar i kolfiber är oftast något lättare och mer vridstyva, men är känsligare mot hårda sidoslag. Det ena alternativet är inte nödvändigtvis bättre än det andra - men tänk på att staven behöver en viss tyngd för att enkelt kunna stöta igenom tjock kärnis, samtidigt som den måste flyta om du går genom isen.

Isens tjocklek

Med pikarnas hjälp kan du som sagt kontrollera isens bärkraft, men hur tjock måste isen egentligen vara för att du ska vara säker på att den håller? Frågan är komplex och har olika svar beroende på var och när du ska åka långfärdsskridskor. Isens bärkraft kan påverkas av en mängd olika faktorer, t.ex. om det är sötvatten eller saltvatten, hur viktfördelningen ser ut, hastigheten du åker i och vilken typ av is det är där du befinner dig. Eftersom det är en så komplicerad fråga rekommenderar vi att du åker med din lokala skridskoklubb för att lära dig hur du bäst läser av isen i ditt område. Då får du även lära dig om eventuella faror som kan dyka upp, t.ex. vindbrunnar, våris och vrakis.

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Laddar…
Laddar…