Avdelning:

Färg:

Längd:

Tillverkare:

Gångstavar

Sortera på:

Produkter per sida:

  • 1
  • 2
  • Visar sida 1 av 2

Gångstavar

Gångstavar är till både för högpresterande elitidrottare och för oss vanliga motionärer. Gammal som ung kan använda dem och oavsett vad man önskar uppnå med sin konditions- eller motionsträning, kan gångstavar öka prestationen och resultatet!

 

Fördelarna med att använda gångstavarna som ett träningsredskap är många. Bland annat visar forskning att syreupptagningen ökar med cirka 15 % jämfört med en promenad utan stavar, vilket gör att det är en god idé att införskaffa ett par stavar inför vårens alla långpromenader. Andra fördelar med att använda sig av stavar är att stadga, balans, fart, koordination, energiförbrukning, kroppsvikt och muskeluthållighet förbättras.

 

Om man använder stavarna rätt stärker man både rygg, armar, axlar och mage. Dessutom upplever många en extra kick när de börjat använda sig av stavar då motionsträningen inte känns lika ansträngande som utan stavar.

Välja rätt

Det finns avancerade och mindre avancerade varianter av gångstavar. Enligt Stavgångsakademin räcker det gott och väl med den vanliga typen av gångstav för att uppnå bra resultat. Den vanliga varianten är den tvådelade teleskopstaven som är lätt och som har bra svikt. Dessa stavar har ytterligare en fördel i att de inte består av några delar som kan fastna i skog och mark.

Att tänka på

Det är inte bara rätt stavar du ska se till att ordna utan det är minst lika viktigt att använda sig av rätt skor och kläder. Skorna måste vara av den sorten som är stadig så att foten hålls på plats. Också de träningskläder man väljer har betydelse då det blir betydligt behagligare att vara ute och träna med sina stavar om man har rätt träningskläder. Här på Outdoorexperten finns det en mängd olika bra träningskläder och träningsskor som passar bra för stavgång.

Populära varumärken

Laddar…