Avdelning:

Färg:

Tillverkare:

Volym (liter):

Skridskoryggsäckar


Sortering:

Produkter per sida:


Skridskoryggsäckar för vinteräventyret

Din skridskoryggsäck är inte bara till för att förvara ombyte och säkerhetsutrustning i, den fungerar även som en flytväst om du skulle gå igenom isen när du åker långfärdsskridskor. Här hittar du ryggsäckar för alla dina skridskoäventyr, välj bland varumärken såsom Lundhags och Zandstra. 

Skridskoryggsäckens storlek & hur du packar den

En skridskoryggsäck bör rymma mellan 30-50 liter för att du ska få plats med all utrustning. Något som är mycket viktigt att tänka på är att den skridskoryggsäck du väljer ska ha både grenrem och midjerem, annars flyter den upp utan dig om du hamnar i vattnet. En bra skridskoryggsäck har även en ytterficka speciellt utformad för räddningslinan, så att den alltid är lättåtkomlig vid eventuell räddning.

För att din skridskoryggsäck ska fungera som flytväst är det en förutsättning att du har packat allt, t.ex. ombyte, förstärkningsplagg och fika i drybags. Luften i dina drybags hjälper sedan ryggsäcken att ta dig upp till ytan. Förutom det kan du även tänka på att placera tunga saker i botten på ryggsäcken, medan ditt kompletta ombyte packas högst upp. Genom att packa ombytet högst upp slipper du leta igenom hela ryggsäcken om du plurrat och står genomblöt på isen och fryser. Ett annat tips är att du använder dig av drybags i olika färger, exempelvis en röd för ombyte, en gul för fika o.s.v. På så vis är det enkelt att hålla skridskoryggsäcken organiserad, samtidigt som du vet vad som finns i de olika påsarna utan att behöva öppna dem. 

Här kan du köpa Drybags >>

Populära varumärken

Laddar…