20% rabatt på nyheter!
KOD: NEW23.
Se villkor.

SUP

-49%
/images/product/medium/73818.jpg
False
-30%
/images/product/medium/72033.png
False
-30%
/images/product/medium/72034.jpg
False
-30%
/images/product/medium/72038.jpg
False
-30%
/images/product/medium/72037.jpg
False
-31%
/images/product/medium/45981.jpg
False
Nrs Quick-Release Sup Leash - Elastisk leash till Stand Up Paddle Boards
-30%
/images/product/medium/72036.jpg
False
-35%
/images/product/medium/73379.png
False
-30%
/images/product/medium/72035.jpg
False
-30%
/images/product/medium/80587.jpg
False
-30%
/images/product/medium/80588.jpg
False
-38%
/images/product/medium/73378.png
False
-40%
/images/product/medium/45980.jpg
False
Nrs Quest Sup Paddle - Paddel till Stand Up Board-paddling
-30%
/images/product/medium/80590.jpg
False
-30%
/images/product/medium/80589.jpg
False
-38%
/images/product/medium/45978.jpg
False
Nrs Coil Sup Leash - Leash till Stand Up Paddle Board
-30%
/images/product/medium/80586.jpg
False
-30%
/images/product/medium/77062.jpg
False
-30%
/images/product/medium/77060.jpg
False
-30%
/images/product/medium/77058.jpg
False

SUP:ar för dina sjö- och havsäventyr

SUP står för Stand Up Paddleboard eller Stand Up Paddleboarding (även kallat ståpaddling) och är en härlig aktivitet för dig som vill ta vara på fina vår-, sommar- och höstdagar ute på vattnet. Ståpaddling är en slags hybridaktivitet mellan surfing och paddling där du med hjälp av en surfingliknande bräda och en lång paddel utforskar sjöar, vattendrag eller öppet vatten. En SUP är dock tjockare än en vanlig surfbräda, och ju längre, tjockare och bredare bräda du väljer, desto stabilare känns den ute på vattnet. Detta vara bra att ha i åtanke för nybörjaren som letar efter sin första bräda, då ökad stabilitet gör det enklare att få in rätt balans och teknik. Det finns en mängd olika SUP:ar för olika syften, så oavsett om du vill ge dig ut på långa, stillsamma turer eller vill ha lite mer spänning, finns det något som passar dig.

Uppblåsbara SUP:ar för semestern

Hos oss hittar du praktiska uppblåsbara SUP:ar som är enkla att förvara och perfekta att ta med sig i bilen eller i båten på nästa semester. Uppblåsbara SUP:ar finns i flera olika modeller som är anpassade för t.ex. fitness, lätt å-paddling, långa turer i lugna vatten och yoga.

Touring-SUP:ar för längre äventyr

Om du vill ge dig ut på längre äventyr kan en touring-SUP vara något för dig, men det kan även vara ett bra val för dig som letar efter en tävlings- eller träningsbräda. Touring-SUP:arna är byggda för att färdas långa distanser snabbare och har en smalare och längre konstruktion som sätter högre krav på din paddlingsteknik. Touringbrädorna är ofta utrustade med flera fästpunkter än en standard-SUP, för att du ska kunna spänna fast vattenflaska och annan packning du behöver ha med dig.

Paddel & leash för Stand Up Paddleboarding

Förutom en SUP behöver du även en paddel och en leash (en sorts säkerhetskoppling) innan du är redo att ge dig ut på vattnet. Hur lång din SUP-paddel bör vara beror till viss del på din egen längd och vilken typ av paddling du ska ägna dig åt, men generellt sett kan man säga att paddeln bör vara minst 15 cm längre än din totala kroppslängd. För att kontrollera om paddeln passar din kroppslängd kan du vända den med bladet uppåt och hålla i den så att handtaget nuddar marken. Om du i detta läge har paddelns bladfäste (punkten där blad möter skaft) i ögonhöjd, är den rätt längd för dig.

För att främja en god paddelteknik väl ute på vattnet kan du tänka på att alltid paddla med ena handen på handtaget och den andra handen på skaftet, på så vis är det enklare att aktivera ryggmusklerna och ta långa paddeltag.

En SUP-leash förankras både runt din ankel och i din bräda för att förhindra att SUP:en flyter iväg för långt om du ramlar i vattnet. Du ska även snabbt kunna koppla loss dig från brädan om du hamnar i en situation som kräver det.

Köp din SUP och paddel hos OutdoorExperten

Vi erbjuder ett kvalitativt utbud av pålitliga SUP:ar, paddlar och tillbehör – rusta upp inför sommarens vattenaktiviteter hos oss!

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Laddar…
Laddar…