20% på regnkläder, skalplagg och stövlar*
Kod: 20RAIN | *Ej Norrøna & Härkila. Från rek. pris t.o.m. 2021-10-20.
 » 

Handburet

-16%
-20%
-25%
-18%
-20%
-21%
-20%
-17% Garmin Gpsmap 66I - Handhållen GPS-enhet och inReach-kommunikator
-20%

Handburet

En GPS är en nödvändighet för alla som vill ha bättre koll på färden. Att ha en GPS med sig är som att ha en ständig guide som talar om hur man skall ta sig fram. Under vandringar och skogsturer kan den underlätta navigationen och göra att man inte går fel. Åtskilliga enheter har utrustats med såväl kartminnen som möjlighet att spara rutter och hållpunkter. Detta har bidragit till att allt fler förlitar sig på digital teknik både till sjöss och på land. För att kunna fungera optimalt under tuffa vandringar och skidturer har en produktutveckling drivits fram. Dagens versioner har blivit klart tåligare än de tidigare enheter som funnits tillgängliga. Skärmarna är ofta nästintill okrossbara och fukttåligheten är hög. För de äventyr som kommer innebära större belastning på den handburna GPS som används, finns vattentäta förvaringsväskor.

Utöver grundfunktionen är det vanligt med en rad ytterligare finesser som underlättar såväl vandring som klättring. Höjdmätare, barometer, elektronisk kompass är vanliga sådana.

Rätt GPS

Det kan vara svårt att välja vilken GPS man ska köpa då det finns många alternativ att välja bland i utbudet. Det viktigaste att tänka på när man väljer en GPS är vad man primärt ska använda den till då vissa sorter är bättre anpassade än andra för vissa uppgifter. I och med att handburna GPS-enheter kan användas både på sjön och i terräng, kan det också vara bra att se tillgängligheten sjökort och kartor.

En GPS som man tar med sig ut på tur ska vara kompakt, lätt att använda och lättviktig. Det är även bra om den GPS man väljer har många bra extra funktioner integrerade då det gör att man slipper ta med sig vissa andra prylar som annars kan behövas. En robust och rejäl GPS är alltid att föredra för ett aktivt outdoorliv och att den är vattentät, går att avläsa i direkt solljus och att den är högkänslig är viktiga delar av en fungerande och högklassig GPS.

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Betalsätt och frakt
Laddar…
Laddar…