PRE SEASON SALE | UPP TILL 60%
Fynda förra årets produkter till grymma priser

Barnflytvästar

Hur du väljer flytväst till ditt barn

Att investera i en barnflytväst är en enkel åtgärd som har stor betydelse för ditt barns säkerhet på sjön. Ett fall kan orsaka chock vilket kan framkalla en försämrad simförmåga även hos det mest simkunniga barnet. När du provar ut en flytväst till ditt barn finns några enkla tips du kan följa:

  • Passformen är A och O. En för stor flytväst gör att flytkraften fördelas ojämnt och innebär också en risk för att barnets huvud glider igenom halsöppningen. Välj därför aldrig en flytväst att växa in i.
  • Flytvästen ska ha en flytkraft på 100 N.
  • Välj en färgstark flytväst som har både midjerem och blixtlås.
  • Flytvästen ska ha en CE-märkning. Detta betyder att den är testad och godkänd enligt EU:s föreskrifter.

Vänj gärna barnet vid att använda flytväst tidigt, exempelvis när ni badar. Då kan ni även kontrollera att flytvästen fungerar som den ska och vänder barnet till ryggläge i vattnet. Barnflytvästarna är gjorda i ett mjukt skum och har tillbehör som exempelvis visselpipa.

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Laddar…
Laddar…