20% rabatt på löpning
Ange koden RUNNERS20.
Se villkor.

Uppblåsbara flytvästar

Är en uppblåsbar flytväst rätt för dig?

Här hittar du uppblåsbara flytvästar i olika modeller. Du kan välja mellan de som har inbyggd säkerhetssele samt olika typer av utlösare. Utlösaren är designad för att aktiveras automatiskt, men det finns alltid en manuell funktion för att blåsa upp flytvästen också. Den manuella funktionen fungerar oftast genom att man drar i ett snöre på undersidan av flytvästen, vilket får en gaspatron att öppnas och västen fylls då med luft. Flytkraften på uppblåsbara flytvästar ligger på 150 N och är inte lämpliga för barn som istället bör ha räddningsvästar av fast material.

Uppblåsbara flytvästar är både bekvämt och praktiskt när den används korrekt, men denna typ av flytväst kräver extra stor noggrannhet och kunskap hos användaren. Innan du köper en uppblåsbar flytväst bör du vara medveten om att du kontinuerligt bör kontrollera att gaspatronen sitter som den ska och är ordentligt iskruvad. Du kan även behöva blåsa upp flytvästen manuellt då och då för att se att den är tät och inte släpper igenom luft. Om detta inte kontrolleras regelbundet finns det en risk för att utlösaren i flytvästen inte aktiveras automatiskt om olyckan väl är framme.

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Laddar…
Laddar…