Avdelning:

Färg:

Storlek:

Storlek - Barn:

Storlek - Flytväst:

Tillverkare:

Flytvästar

-

Sortera på:

Produkter per sida:

  • 1
  • 2
  • Visar sida 1 av 2

Vilken flytväst ska du välja?

För att du ska känna dig trygg när du vistas ute på sjön erbjuder vi ett brett sortiment av flytvästar som passar till bland annat kajakpaddling, fiskesport och segling. Vi har flytvästar för dam, herr, barn och även för hund. Hos oss hittar du också uppblåsbara flytvästar och tillbehör som exempelvis grenband och nödljus, som medför extra trygghet om olyckan skulle vara framme. Välj bland olika modeller från populära varumärken som Helly Hansen, Baltic och Marine Pool.

När du väljer din flytväst finns det några olika saker som du bör tänka på. Först och främst ska flytvästen kunna hålla din vikt, se därför till att kontrollera storleken på flytvästen eller vilken flytkraft den har. Flytkraften delas in i 50 N, 100 N, 150 N och innebär följande:

  • 50 N: För vuxna och simkunniga personer från 30 kg och uppåt. Flytvästar med denna märkning är inte lämplig för barn då den inte vänder personen till ryggläge.
  • 100 N: För personer som är både simkunniga och icke-simkunniga. Dessa flytvästar kallas även räddningsvästar och rekommenderas som flytväst till barn. Flytvästarna har en stor krage och klarar av att vända personen till ryggläge.
  • 150 N: För simkunniga personer över 40 kg. Till denna kategori hör uppblåsbara flytvästar med manuell och automatisk uppblåsning. Rekommenderas inte till barn då det finns risk för att flytvästen inte aktiveras. I sådant fall har flytvästen ingen bärkraft.

Flytvästen sitta åt stadigt när du spänner fast midjeremmen. Om du ska köpa en flytväst till ditt barn bör du välja en räddningsväst med krage. Barnflytvästen ska synas bra i mörkt vatten, välj därför en modell med en stark färg. Utöver det bör du titta efter en CE-märkning och att det finns en rem i grenen. Hos oss hittar du förutom de vanliga modellerna flytvästar utrustade med reflexer, neonfärgat material samt visselpipa.

Glöm inte att inför varje säsong kontrollera alla flytvästar och remmar för att garantera säkerheten. Komplettera gärna din sjöutrustning med våra drybags som håller dina saker torra om de hamnar överbord. Här hittar du våra Drybags.

Populära varumärken

Laddar…