Avdelning:

Färg:

Tillverkare:

Mer...

Materialvård

Sortera på:

Produkter per sida:

  • 1
  • 2
  • Visar sida 1 av 2

Att sköta sin materiel är viktigt för att bibehålla dess funktion och även för att maximera dess livslängd. Vi har här samlat produkter får just materialvård, både impregnering och tvätt samt praktiska paket för olika material. Oavsett om det gäller skalplagg eller kängor så är det lika viktigt med vård. Se dock till att använda rätt produkter till rätt plagg. Du hittar utförliga manualer om du klickar på produkterna. Allt som finns i lager levereras inom 1-2 arbetsdagar och du kan välja mellan flera olika betalningssätt. Har du frågor får du gärna höra av dig till oss så svarar vi på dem.

Vård av skor & kängor

Snabbtorka aldrig skor och kängor av läder. Ställ dem istället i rumstemperatur, ta ut innersulan och stoppa fyll dem med tidningspapper. Var även försiktig med att torka skor av läder framför öppen eld då det lätt blir för varmt, vilket kan resultera i att limningen förstörs och att lädret spricker. Du ska alltid göra rent dina skor/kängor innan du behandlar dem. Ta bort innersulorna och skosnörena. Sedan skrubbar du av dem med ljummet vatten och en borste, har din sko en insida av textil så behöver den genomgå samma behandling då det annars lätt uppstår dålig lukt och sämre andningsförmåga.

Vård av GoreTex

Stäng alla dragkedjor innan du börjar vårda ditt GoreTex-plagg. Följ alltid tillverkarens rekommendationer. Du kan oftast tvätta plagget i maskin i 40 grader med lite flytande tvättmedel. Skölj två gånger och undvik att centrifugera för att du undvika att plagget blir skrynkligt. Använd aldrig mjukmedel, sköljmedel, fläckborttagningsmedel eller blekmedel då det påverkar plaggets funktion på ett negativt sätt. Läs våra guider om du undrar mer om hur olika plagg ska skötas och du är välkommen att kontakta oss med frågor om du har några andra funderingar om hur ditt plagg ska skötas på bästa sätt.

Populära varumärken

Laddar…