Avdelning:

Tillverkare:

Mer...

Klättring

Klättra säkert med utrustning som selar, crashpads och klätterskor i hög kvalitet.

Sortera på:

Produkter per sida:

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Visar sida 1 av 28


Säkerhet är ett ledord när det kommer till klättring, oavsett om man föredrar klättringsväggar i träningslokaler eller om man utmanar den fysiska och mentala styrkan vid en vägg av berg eller is. Är skorna anpassade för bouldering, inomhusklättring, sportklättring och tävling? Ger de bästa möjliga grepp även på mindre ytor? Har de en passform som ger bekväm och pålitlig stadga? Är den stöttåliga hjälmen designad för klättring och anpassad för klättrarens unika huvudform? Oavsett om klättraren är en rutinerad sportklättrare eller om det rör sig om en ungdom som vill testa på klättring för att upptäcka om detta kan vara något för honom eller henne, så har Outdoorexperten all den utrustning som kunden behöver.

På Outdoorexperten erbjuds produkter för klättring i underkategorierna: bromsar, crashpads, friends, hjälmar, is- och snöklättring, karbiner & quickdraws, kilar, klätterskor, klättringspaket, krita & kritpåsar, rep & slingor, selar och övrigt. Allt för att kunden ska ha lättare att finna det som han eller hon letar efter.

Säkerhet är A och O

Med ett klättringskit från Outdoorexperten är man rustad och säkrad med kvalité för ett påbörja klättring, såväl sportklättring som isklättring. Ett klätterkit innehåller exempelvis en mångsidig och lätt klättringssele med ergonomiska detaljer.  Med justerbara benslingor kan selen lätt anpassas till vilken mängd kläder klättraren bär för stunden.

Broms och säkringsdon behövs för säker klättring. Modellerna kan exempelvis fungera likt ett bilbälte som vid det ryck och den belastning som uppkommer vid ett fall, låser repet.  Genom en spak hävs bromsningen och klättraren kan med största säkerhet firas nedåt. Ofta finns pedagogiska instruktioner direkt på bromsverktyget.

Tränar man att klättra runt ett klippblock, så kallad bouldering, behövs inte bara professionell teknik och en atletisk styrka, men också en eller flera crashpads på marken som skyddar vid fall med en optimal dämpning. Genom exempelvis skumlager kan crashpads från Outdoorexperten lämpas för bouldering. De är inte bara lätta att flytta men är också ofta vattenresistenta.

Vill man bära en ryggsäck under klättringen krävs höga krav. Ryggsäcken bör exempelvis låta överdelen av kroppen få full rörelsefrihet och ha en konstruktion som kan anpassas till klättrarens längd. Väskan bör även ha god plats för den utrustning som klättraren behöver genom smidiga lösningar. På Outdoorexperten säljs ryggsäckar och väsktillbehör med klättraren i fokus.

Med smarta lösningar av friends får man en kamsäkring med stort omfång som även skyddar vajern från slitage. Med rätt konstruktioner får man gott om placeringslösningar även i små och problematiska springor.

Vilket rep som används är av stor betydelse för en klättrare. Flera av Outdoorexpertens rep är behandlade för en mer användarvänlig hantering, de är också gjorda för att vara slitstarka och ha en lång livslängd.

På Outdoorexperten uppmuntras klättraren att genom goda produkter fortsätta sin utmanande väg till toppen, utan att göra avkall på säkerheten.

Populära varumärken

Laddar…