20% på regnkläder, skalplagg och stövlar*
Kod: 20RAIN | *Ej Norrøna & Härkila. Från rek. pris t.o.m. 2021-10-20.
 » 

Karbiner & Quickdraws

-25%
Visar sida 1 av 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • Visar sida 1 av 3

Karbiner och Quickdraws

Karbiner och karbinhakar är ett självklart inslag i alla klättrares utrustning. De är livsnödvändiga som en del av säkerhetsanordningen tillsammans med rep, sele, hjälm och andra självklara delar av utrustningen. Karbinerna är de delar vari repet löper genom och de hakas fast i fästen längs med bergsväggen.

Om man skulle vara med om ett ras, resulterar säkerhetsutrustningen i att man endast faller så långt som man själv valt genom att ha säkrat med rep och karbiner. Då karbinerna är tillverkade av slitstarka material som aluminium och stål, är man säker under klättringsturen. Det finns karbiner och quickdraws som lämpar sig bättre för viss klättring. Välj rätt utrustning för den klättring som skall genomföras och satsa på kvalitet! Det finns speciellt anpassade karbiner och quickdraws för sportklättring, isklättring, samt nybörjarklättring.

Karbiner

Det finns många olika sätt att låsa sina karbinhakar och är man nybörjare kan det vara en god idé att börja med de självlåsande modellerna som finns. På så vis undviker man ett av de olika moment som annars skall utföras på berget. Säkerheten måste komma först vid klättring varför det är bra att välja karbiner som man vet att man kan använda på rätt sätt utan tvekan. När man är mer erfaren kan man använda andra sorter som kräver mer kunskap och färdighet. Öva gärna på marken för att bekanta dig med din utrustning. Quickdraws är mycket populära då de tillåter repet att löpa fritt samtidigt som det kan säkras på väggen till målet. De är lätta och ergonomiskt utformade.

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Betalsätt och frakt
Laddar…
Laddar…