Färg:

Tillverkare:

Rep & Slingor


Sortering:

Produkter per sida:

  • 1
  • 2
  • 3
  • Visar sida 1 av 3:

Rep och slingor

Det finns olika slags rep att välja mellan när man ska ge sig ut på klättringsäventyr. Dessa är ofta utformade och anpassade för olika sorters klättring och klättrare. Genom att välja rätt rep och slingor kan du radikalt påverka din klättring. Här finns ett utbud som hanterar flertalet stilar och utmaningar. Klätterrep är de mest dynamiska repen, det vill säga att de töjer sig vid hög belastning. Klätterrep ska klara så många som fem extrema fall för att bli godkända. Man skiljer mellan tre olika klätterrep: Enkelrep (helrep), Dubbelrep (halvrep) och Tvillingrep. Repsnören är en mindre dynamisk variant som är tunnare än klätterrep. Dessa används främst till hisslinor, prusiksnören och tältlinor. Statiska rep är fasta under belastning vilket även resulterar i ett högt fångryck. Dessa rep används för firning och andra reparbeten där ett statisk, alltså mer stumt, rep är passande. Dessa rep får aldrig användas vid klättring där förstemansfall kan förekomma.

Sydda slingor kan vara både rundslingor och expresslingor och dessa används till självsäkringar, mellansäkringar, topprepsfästen och annat. Slingor kommer ofta i materialen nylon eller dyneema där dyneema är det starkaste vilket innebär att man gör repen av dyneema tunnare och smidigare.

Rep för klättrare

Det finns rep som passar den mer erfarne klättraren och det finns rep som är anpassade till nybörjare. Rep som används inomhus behöver inte hantera det slitage som råder ute. Många rep kan användas både inomhus och utomhus. För de som klättrar i det fria och under vintern, är det viktigt att välja rätt. Det finns rep som inte absorberar fukt och som klarar svåra temperaturer helt utan att frysa.

Att alltid använda sig av rep och slingor av hög kvalitet är ett måste för alla klättrare oavsett om man är nybörjare eller mer erfaren och det är viktigt att se över sin utrustning innan man beger sig ut på klättringsäventyr.

Populära varumärken

Laddar…