Avdelning:

Färg:

Storlek:

Storlek - Mössor och Hjälmar :

Tillverkare:

Hjälmar

Sortera på:

Produkter per sida:

Hjälmar

Hjälmar ger ett effektivt och bra skydd vid en rad aktiviteter. Säkerhetsstandarden på dessa hjälmar är hög, för att avvärja kritiska skador. När det gäller hjälmar för klättring finns ett flertal faktorer som är viktiga att ta hänsyn till. De bör vara praktiskt utformade för att inte utgöra ett hinder vid klättringen. Tänk på att rep och armar skall få maximalt rörelseutrymme. En slät yta är därför att rekommendera. De bör inte heller väga för mycket eller vara allt för isolerade vilket kan innebära dålig ventilation och obehag. Som för alla hjälmar oavsett användningsområde, är det viktigt att prova ut en modell som sitter bra på huvudet. Flertalet moderna hjälmar kan anpassas för att sitta rätt oavsett huvudform.

Vid klättring kan en hjälm utsättas för en rad påfrestningar som inte förekommer vid andra aktiviteter. Dels skall den skydda vid fall under t.ex. bouldering men även avhjälpa stötar vid klättring på högre höjd. En risk finns också att stenar och grus faller ner från bergsskrevor och eventuell vegetation. Hjälmens uppgift är att enkelt kunna tackla dessa utmaningar och skydda klättraren mot såväl skador som distraktion.

Dessa hjälmar är utvalda för att de fyller en rad viktiga kriterier. Valet av hjälm bör utgå från klättringsmiljö, erfarenhet och egna preferenser. Om du vet med dig att du kommer att vistas i värme kan ventilation få ökad prioritet. Är avsikten istället att klättra i mörker bör du välja en hjälm med fäste för lampa alternativt komplettera hjälmen med en bra pannlampa. Välkommen att botanisera i vårt utbud!

Populära varumärken

Laddar…