20% kängor, stövlar och skor*
Kod: BOOTS | *Ej produkter märkta "exkluderad vara", Meindl & Härkila. Från rek. pris t.o.m. 2021-12-02.
 » 

Krita & Kritpåsar

Krita och kritpåsar

Krita finns att köpa för all typ av klättring och det finns ett flertal kritsorter att välja bland för den inbitne. Valet av krita vid klättring är högst individuellt och utgår ofta från var man tänkt vistas. Inomhus kan en krita som inte dammar vara ett bra alternativ. Utomhus är det andra faktorer som väger in. Bland många entusiaster blandas diverse kritsorter för att hitta bäst fästa för diverse äventyr. En kritpåse är en viktig del av utrustningen då man enkelt behöver komma åt krita, ibland med bara en hand. Tänk på att välja en påse med tillräcklig storlek. Har du stora händer kan en smal öppning vara svår att hantera under gång.

Krita finns i diverse varianter. Vanligast är kritpulver, block, kritbollar och flytande krita. Den senare dammar minimalt vilket kan vara bra vid inomhusutmaningar. Vilken sort som passar just dig bäst, handlar om dina erfarenheter, tycke och smak. Att blanda olika sorters krita under utomhusklättring är populärt då många upplever att det är det bästa alternativet. De väger inte så mycket och tar inte upp så mycket plats, så att bära med sig fler är ofta inget problem.

Blöt krita för starkare fäste

Vissa grundar med blöt krita för att torka ut händerna innan de börjar klättra. Det är viktigt att man hittar den sort som passar ens egna händer bäst för att få så bra grepp som möjligt. Beroende på hudtyp och händer, krävs olika mycket förberedelser innan man är rustad för äventyr. Här finns åtskilliga kritpåsar och kritor för alla sorters klättring. Testa dig gärna fram i syfte att hitta vad som passar just dig!

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Betalsätt och frakt
Laddar…
Laddar…