Maxa rabatten!
10% extra rabatt på redan sänkta priser* | Kod: XMAS10
25% rabatt på ordinarie priser* | Kod: XMAS25

Repbromsar

-20%
-37%
-15%
-20%
-20%

Bromsar

Repbromsen är en säkerhetsutrustning för klättrare. Denna ger en mjuk inbromsning vid eventuellt fall. Ju snabbare och effektivare broms man har, desto bättre låser den vilket innebär att större belastning faller på säkringarna. Repbromsar hör till de viktigaste delarna av varje klättrares utrustning och det finns en mängd olika bromsar att välja bland. De vanligaste varianterna är munterbroms och hinkbroms. Det finns även karbinbromsar, firningsåtta och stitchplatta att välja mellan. Den vana klättraren har ofta sina favoriter, medan det för nybörjaren är svårare att avgöra vilken slags broms man ska välja. Många tycker om att använda sig av olika bromsar för olika slags klättring, och vissa passar bättre än andra beroende på vad för äventyr man har framför sig.

Repbromsar

Repbromsar ska kopplas så att repet löper 180 grader genom själva bromsen och det rep som går i riktning uppåt ska löpa ut överst. Om bromsen är vänd åt rätt håll spelar det ingen roll vilket av hålen som repet är kopplat. För att uppnå bäst bromsverkan ska det passiva repet dras nedåt.

Som nybörjare är det bra att välja en vanlig ATC då dessa bromsar lämpar sig alldeles utmärkt för mindre avancerad klättring. Vill man senare börja med svårare klättring är det enkelt att byta upp sig till en guide eller en reverso och ha kvar sin ATC i reserv. Antalet bromsar i utrustningen tenderar att växa med tiden och för många klättrare finns ett par olika trotjänare i väskan.

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Laddar…
Laddar…