Avdelning:

Färg:

Tillverkare:

Kilar

Sortera på:

Produkter per sida:

  • 1
  • 2
  • Visar sida 1 av 2

Kilar

Det finns mycket som är nödvändigt att ha med sig i sin klättrings-utrustning. Bland de klassiska redskapen finns kilar. Med hjälp av kilar kan man ”dra fast” i många olika sprickor och bergsskrevor. Det finns kilar, eller stoppers som de ibland kallas, i många olika storlekar för att passa de olika naturliga hålrum du finner på ”väggen”. För att kilen ska passa i sprickor som smalnar av inåt, finns kilar som har något vinklade kortsidor. Har man en bra uppsättning kilar kan man ta hjälp av de allra flesta sprickor man kan tänkas stöta på. Oftast så köps kilar/stoppers i set med olika storlekar så att man enkelt kan ta dem med sig på ett sätt som påminner om en nyckelknippa.

Med rätt uppsättning kilar/stoppers har du rätt utrustning för att kunna placera kilar både i utåtvidgande och i mycket tunna sprickor. Ofta har de olika storlekarna i ”nyckelknippan” olika färg för att man enkelt kan hitta den storlek som passar bäst för stunden. Kilar har oftast rundade hörn för att man enkelt ska kunna ta bort dem från sprickorna. För att underlätta när du tar ut kilarna finns praktiska kilpetare. En kilpetare kan man enkelt ha med sig på turen då de inte väger mer än cirka 50-60 gram.

Beroende på hur många olika kilar man vill ta med sig, finns olika set att köpa. Man kan välja mellan set om exempelvis 6, 7 eller 13 kilar.

Populära varumärken

Laddar…