Avdelning:

Tillverkare:

Klättringspaket

Sortera på:

Produkter per sida:

Klättringspaket

Klättringspaket är bra för alla som vill komma igång med klättringen både inomhus och utomhus. Vad man ska tänka på är att det krävs en lite mer avancerad sele för klättring utomhus än vad som krävs för inomhusklättring. När man klättrar utomhus ska man välja en sele som klarar att man hänger både karbiner, slingor, kilar och Friends på den. I ett klättringspaket ingår ofta sele, säkringsbroms, skruvkarbin, kritpåse och krita. Man kan välja midjemått så att man får det helt anpassat efter sin egen midja. En för stor sele medför risken att den kan sitta för dåligt och eventuellt ramlar av. Midjebälten som är anpassade för klättring är ergonomiskt utformade och ger bra stöd plus att det lätt följer klättrarens rörelser utan att vara i vägen.

Ofta kan man använda klättringspaketet för olika slags klättring då delarna i kittet passar både för isklättring och sportklättring. Med ett klättringspaket kan man som nybörjare testa lite blandad klättring med ett och samma kit vilket gör att det blir enklare än att bygga upp utrustning från grunden. På detta vis kan man också hitta sin favoritstil.

Det är inte alltid man behöver de mest avancerade alternativen initialt. Behovet kan förändras ordentligt med tiden vilket medför nya inköp. Även om man alltid bör se till bästa säkerheten vid klättring, kan en alltför rigorös utrustning medföra onödig vikt eller hinder. Bäst utrustning är den som ger bra säkerhet i kombination med funktion. Ju mer erfarenhet man får desto enklare kan man definiera vilka klättringsredskap man behöver. Klättringspaket innehåller ofta allt som behövs exklusive skor och kläder som köps vid sidan av.

Populära varumärken

Laddar…