Avdelning:

Färg:

Mer...

Storlek - Skor och strumpor:

Mer...

Tillverkare:

Klätterskor

Sortera på:

Produkter per sida:

  • 1
  • 2
  • Visar sida 1 av 2

Klätterskor

För att kunna prestera så bra som möjligt under klätterturen så krävs riktigt bra klätterskor. Det spelar ingen roll vad för slags miljö man klättrar i eller vilken form av klättring man sysslar med. Bra klätterskor är alltid lika viktiga i utrustningen. Det finns ett flertal bra och stora varumärken som gör klätterskor av högsta kvalitet. Kvalitetsskor bidrar till säker och trygg klättring även vintertid. Flera klättringsmoment skulle vara såra att genomföra med fel skor! Vissa vill spendera lite extra på att få ett par klätterskor i roliga och snygga färger medan andra bryr sig mindre om designen. Oavsett dina preferenser har du tillgång till ett sortiment som har de flesta stilar och modeller.

Klätterskor skiljer sig från vanliga skor på det sätt att de ofta har ett nedåtlutat tåparti som ökar klättrarens förmåga att hålla balansen på små ytor. Förutom detta har klätterskor extra noggrant utformat mönster. Med ett par bra klätterskor får du ett bra grepp som gör det möjligt att förenkla din klättring.

Trygghet och säkerhet

Tryggheten som kommer av att man har bra klätterskor ger en frihetskänsla för alla klättrare. De bidrar till att man kan ta sig så högt upp man vill, på ett stadigt och säkert vis. Man kan med rätt skor helt fokusera på sina rörelser istället för att vara tvungen att fokusera på underlaget och skornas fäste. På detta sätt kan man lättare utvecklas i sin klättring snabbare.

Det finns klätterskor med en mängd olika funktioner och man kan välja utifrån såväl mönster och grepp som design, vikt, eller könsspecifik utformning (det finns både dam- och herrmodeller). Då våra fötter ser olika ut så är det viktigt att man hittar de rätta klätterskorna då fel skor kommer göra klättringen svårare än nödvändigt.

Populära varumärken

Laddar…