20% rabatt på tröjor & jackor!
Kod: JS20 | *Ej Norrøna, Härkila & Mountain Equipment. Från rek. pris t.o.m. 2021-03-08.
 » 

Is- och snöklättring

-25% La Sportiva Trango Tower Extreme GTX - Ett par Gore Tex kängor till herr från La Sportiva!

Is- och snöklättring

Isklättring är en växande klättringsform som ställer nya krav på utrustning och säkerhet. Man bestiger allt från istäckta klippor och berg till frusna vattenfall. Detta är en mycket rolig och äventyrlig aktivitet där klättrarens färdigheter sätts på prov både vad gäller de utmaningar som naturen själv skapat och de utmaningar man själv tar på sig som klättrare. Är man van att klättra inomhus är det ett stort och intressant kliv att vistas utomhus med naturliga hinder och förutsättningar.

Det ställs höga krav på utrustningen när man håller på med is- och snöklättring. Förutsättningarna är andra än vid klättring sommartid och det är viktigt att den tål såväl temperatur som fukt och slitage. Kvalitet på saker som hackor och skor är avgörande för hur smidigt och bra det kommer gå. Tursamt nog så finns ett stort utbud redskap för vinterklättring i sortimentet. Någonting att tänka på inför sin klättringstur, är att klättringsunderlaget kommer att te sig helt annorlunda. De hala klippväggar och istäcken man har framför sig, kräver skor, hackor och säkringar framtagna för syftet. I vanliga fall är det främst höjden som är i fokus, i vilket fall om man känner klättringsleden från tidigare äventyr. Vintertid förändras alla bergväggar ordentligt! Klättra gärna tillsammans med någon som har erfarenhet av isklättring tills du kommit in i detta.

Utforska vårt noga framtagna register hackor, kängor, yxor, isskruvar, stegjärn och annat som man behöver ha med sig.

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Betalsätt och frakt
Laddar…
Laddar…