Tillverkare:

Spadar


Sortering:

Produkter per sida:


Redskap

Det är alltid viktigt att ha med sig rätt utrustning när man ska ut på spännande äventyr. När det gäller säkerhetsutrustning och redskap för att avhjälpa risker, är valet av utrustning avgörande. I alpin-terräng bör en spade alltid finnas med i packningen. Dels för att kunna gräva hål eller förstärka tältbasen men även för att kunna hjälpa lavinoffer. Vi har samlat flera bra och välanpassade spadar för fjällmiljö. Samtliga är lätta att bära med sig och enkla att använda.

Faktorer som är viktiga när det kommer till spadar och andra redskap är vikt och volym. De spadar som anpassats för skidåkning eller vandring, har i allmänhet teleskopskaft som minimerar deras volym i packningen. Materialen är hållfasta och väger obefintligt jämfört med de varianter som används hemmavid. Anodiserad aluminium samt kolfiber förekommer ofta.

Utformningen av spaden gör stor skillnad i fråga om energiåtgång och effektivitet. Vinkeln mellan blad och handtag kan stort påverka effektiviteten. I utbudet redskap och snöspadar finner du även varianter med valbar vinkel. Detta gör att du enkelt kan anpassa redskapet efter uppgiften.

Populära varumärken

Laddar…