Kanot

Sortera på:

Produkter per sida:

Kanot

Att paddla kanot är något många av oss har testat åtminstone en gång i livet. Det kan vara både actionfyllt och lugnande att paddla både kanot och kajak och beroende av vad för slags tur du är intresserad av så kan en kanot definitivt vara en kul kompis att ha med sig ut på turen.

Idag finns det många bra kanoter som är hopfällbara vilket gör att det blir enkelt att ta den med sig när det är dags att ge sig ut på kanotfärd. När man väljer vad för slags kanot man ska köpa så är det viktigt att först och främst tänka på vad man ska använda den till. Är det så att man i sakta gemak vill flyta fram över lugna vatten eller vill man ta sig an mer äventyrliga strömmande floder?

Att välja material, form och design blir mycket lättare när man vet vad för slags kanot man när ute efter och så fort man har koll på vad för slags kanotförare man vill vara så kan man enkelt hitta bland de olika sorterna som finns tillgängliga. Kanoter i plast rekommenderas till alla som planerar att paddla under tuffa omständigheter medan aluminium rekommenderas till personer som vill ta det lite lugnare under kanotfärden.

Skrovets form på kanoten är viktigt för stabiliteten och även här är det viktigt att välja form efter vad man ska ha sin kanot till. Ett plattare skrov ger fördelen att det blir svårare att välta, men det resulterar även i trögare flytning. Ett mer rundat skrov däremot tenderar att göra kanoten aningen skakig, men det ökar hastigheten när man befinner sig i kanoten på vattnet. Det bästa är att välja en kanot med v-format skrov då denna konstruktion kombinerar hastigheten man får av runda skrov med stabiliteten ett plant skrov ger.

Populära varumärken

Laddar…