Avdelning:

Färg:

Mer...

Tillverkare:

Solglasögon

Sortera på:

Produkter per sida:

2399 kr
1399 kr
2199 kr
499 kr 349 kr
499 kr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Visar sida 1 av 6

Solglasögon

Solglasögon är för många ett måste både till vardags och i idrottssammanhang. För vardagsanvändning finns en rad kompromisser som kan vara tänkbara när det primärt gäller att skydda sig från att bländas. Under sportaktiviteter och träning är det ytterligare faktorer som väger in. Här kan du finna vad du söker oavsett om du klättrar, kör  mountainbike, vandrar eller bara vill vistas i solen.

Skalmar

För att solglasögonen skall sitta perfekt även under hastiga rörelser, är skalmarnas utformning viktig. Glasögon som utformats för cyklister har i allmänhet lätt välvda skalmar för att hålla sig på plats. De är ofta utrustade med extra dämpning vid öron och näsparti för att inte orsaka irritation när de bärs i kombination med hjälm.

Utbytbara glas

Vissa av de modeller erbjuder möjlighet att byta ut glasen. Detta för att man skall kunna anpassa glasögonen optimalt efter vädret. Glasögon från välrenommerade Julbo är kända för denna extra finess. Flertalet solglasögon har även extra bredd för att ge större blickfång och perifert seende.

Effektiva linser

De solglasögon som befinner sig i toppskiktet filtrerar bort omkring 100 % av UVA, UVB, UVC samt blått ljus. Detta ger ett komplett skydd som även kan minska risken för huvudvärk i samband med långvarig vistelse i solen.

Populära varumärken

Laddar…