Avdelning:

Funktion:

Färg:

Tillverkare:

Volym (liter):

Drybags

Sortera på:

Produkter per sida:

  • 1
  • 2
  • Visar sida 1 av 2

Drybags

En drybag är en förvaringssäck som är tillverkad av vattentätt material. Många drybags är cylinderformade, men de finns även i andra former. Ett vanligt stängningssätt av cylinderformade drybags är rullstängning. Det innebär att du fyller din drybag med det du vill ha i den och sedan rullar du ner säcken tills den är hårt packad och till sist så klickar du ihop spännet som sitter i ändarna av remmen. Rullen skapar sedan en vattentät förslutning av din drybag. Drybags används med fördel som packpåsar på vandringen, ska du ut och paddla, vet att det område du ska vandra i har mycket nederbörd eller att du måste korsa större vattendrag är drybags ett måste för att hålla din utrustning torr. Klicka dig in på produkterna nedan för att få mer info om dem.

Att välja storlek på din drybag

Sovsäck: 10-15 liter. Får inte sovsäcken plats i en 15 liters drybag är den för stor och du bör byta den. Här är det viktigt att vara noga med valet av sovsäck i och med att valet av drybag inte skall påverka valet av sovsäck då temperaturer ibland kräver större sovsäck än annars.

Liggunderlag: 8 liter brukar räcka. Tänk på att det finns ett flertal olika typer av liggunderlag som varierar i storlek. Vid vandring är det bra att ha lätt packning och samma råder vid vattenaktiviteter.

Extrakläder: 8-13 liter. Det är viktigt att hålla sig torr för att inte dra på sig förkylning och andra åkommor. Tänk på att ha med minst en full uppsättning extrakläder.

Mat: Använd med fördel en drybag som är genomskinlig så hittar du lättare bland din proviant. Storleken varierar på hur länge du ska vara ut och därmed hur mycket mat du har med dig.

Kontakta oss om du har några frågor om drybags!

Populära varumärken

Laddar…