Sortera på:

Produkter per sida:

Meindl

Släkten Meindl har en lång skomakartradition som började i Kirchanschöring med Petrus Meindl år 1683. Det var dock inte förrän 1928 som släkten startade eget företag med Lukas Meindl i spetsen. En hel del har skett under åren men skomakartraditionen fortsätter inom Meindl. Företagets skor har genom åren vunnit flera priser och utmärkelser vilket ytterligare befäst företagets position som marknadsledande inom kängor. Flera namnkunniga äventyrare och bergsbestigare har burit just ett par Meindl kängor när de varit iväg på sina spänningsfyllda strapatser runt om i världen. Meindl var en av de första tillverkarna som använde Gore-Tex vilket är ett tecken på att de ligger före i tiden och vet hur de skall ta in nya material i sina produkter. Sammantaget är Meindl ett varumärke som erbjudit kvalitet från start!

Meindl är främst kända för sina högkvalitativa vandringskängor och jaktkängor. Dessa kängor tillverkas enligt en hundraårig tradition som innebär 200 steg från start till färdig känga. Meindl kan stoltsera med ledord som hantverk, innovation, komfort och toppkvalitet utan att överdriva. Deras kängor håller sig på prispallarna år efter år, decennium efter decennium. Man kan beskriva Meindls kängor som kängornas Rolls Royce och det är inte utan anledning vi har sett just deras kängor bland äventyrare i hela världen. Redan 1978 besteg Hubert Hillmayer mount everest i ett par Meindl och sedan dess har varumärket klättrat i popularitet bland såväl yrkespersoner som frilufts-intresserade.

1990-talet var intressant för Meindl som under slutet av decenniet sålt 750 000 par skor och kängor. Nu gavs också första numret av magasinet ”Movements” ut och deras Meindl ISLAND-känga blev framröstad till ”best trekking boot” av läsarna i tidningen ”Outdoor”. Bland de många priserna finns 3 priser från det brittiska magasinet ”Trail”. 2000-talet innebar för Meindl ytterligare framgångar, bland annat pris för ”Best Hiking and Mountaineering boots” under 2004 och ”Gear of the Year” under 2006.

Meindl tillverkar inte bara utmärkta kängor utan var även tidiga med att sätta upp ett recycling-system för gamla kängor. Konstruktionen av detta system skedde 1993 och var ett samarbete mellan Meindl, DGW och D-Hannover.

Populära varumärken

Laddar…